Bývalý olympionik si v MMA zápase amputoval prst na ruce! I přesto chtěl pokračovat v boji

Bývalý olympionik si v MMA zápase amputoval prst na ruce! I přesto chtěl pokračovat v boji Záběr na chybějící prst Khetaga Plieva. | zdroj: Getty Images

Kanadsko-ruský bojovník přišel během zápasu o svůj prst, ale i tak se to snažil skrýt a zápas dobojovat.

Zranění, které nemá v MMA obdoby, se stalo včera na turnaji menší organizace CFFC, ve Philadelphii. V souboji mezi bývalým olympijským wrestlerem Khetagem Plievem a americkým bojovníkem Devinem Goodalem totiž Pliev přišel o svůj levý prsteníček.

Jak se to mohlo stát ptáte se? V prvním kole zápas probíhal v postoji a Goodale se snažil trefit Plieva svým highkickem. Ten mu jej sice vykryl, ale tak nešťastně, že mu Goodalův kop zlomil prst. 37 letý Pliev si s tím ale nedělal velkou starost a pokračoval v zápase. Ve druhém kole přenesl Pliev zápas na zem a tam se snažil svému soupeři dát pár úderů. Jenomže Goodale, který byl natlačený na klec použil nedovolenou taktiku a chytil Plieva za rukavici i se zlomeným prstem. Rozhodčí si toho nevšiml a Goodale po chvilce tahání rukavici i prst pustil.

V tu chvíli si Pliev všiml, že něco není v pořádku a podíval se na svoji ruku, potom na rozhodčího, pak zase na prst a poté asi usoudil, že Goodala zvládne porazit i jen se čtyřmi prsty na levé ruce a pokračoval v zápase. Goodale se nakonec dokázal postavit, ale jenom proto, aby si od Plieva vysloužil dobré údery v postoji, kde jej Pliev zasahoval i svoji čtyřprstou levačkou.

O přestávce mezi koly si ale lékař všiml, že Khetag Pliev není úplně v pořádku a když zjistil, že mu chybí prst, zápas okamžitě odmával. Plievovi se to moc nelíbilo a chtěl v zápase pokračovat, ale proti rozhodnutí nic nezmohl.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Robert Haydak (@robhaydak)

Začalo tak hledání upadlého prstu, které trvalo několik minut a do kterého se zapojili i všichni přihlížející. Nakonec se ale prst našel zaseknutý v Plievově rukavici a zraněný bojovník byl odvezen do nemocnice, kde mu prst šikovní lékaři přišili zpátky. Podle doktorů si Pliev urval 50% vazů na prstu a možná ještě bude muset podstoupit další operaci. I tak by se ale dalo říct, že všechno nakonec dobře dopadlo, což popsal i Pliev na své fotce: "Všechno je v pohodě"

Sám Pliev se k celému incidentu vyjádřil pro ESPN: „Ve druhém kole mě chytil za rukavici a držel ji. Cítil jsem, že můj prst se zlomil. Nepřestával tahat za tu rukavici a můj prst se lámal. Pokračovali jsme v boji a když skončilo druhé kolo, viděl jsem, že moje kost byla odkrytá. Chtěl jsem pokračovat v zápase, protože jsem cítil, že na toho týpka mám. Ale doktor to uviděl a ukončil zápas.“

 O tvrdosti kanadsko-ruského bojovníka svědčí také to, že chtěl zůstat i na vyhlášení výsledku zápasu: „Bylo to šílené, ani sebou necuknul. Chtěl si vyslechnout oficiální rozhodnutí, ale já jsem řekl ‚chlapi, vemte ho pryč z klece a nechte mu ten prst zpátky přišít‘,“ řekl promotér organizace CFFC Rob Haydak.

Podle oficiálního rozhodnutí Pliev prohrál na TKO, ale proti tomu se chce kanadsko-ruský tvrďák odvolat, kvůli nelegálnímu tahání Goodale za jeho rukavici.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články