Comeback nevyšel. Polák šel třikrát k zemi, díky zázračnému kopu ale nakonec porazil legendu KO

Comeback nevyšel. Polák šel třikrát k zemi, díky zázračnému kopu ale nakonec porazil legendu KO Hari poslal Wrzoseka třikrát do počítání a vítězství měl prakticky jasné. Akorát, že vůbec.... | zdroj: Profimedia

Něco takového se jen tak nevidí! Badr Hari svého polského soupeře doslova demoloval. S vidinou výhry KO ale zapomněl na obranu a během sekundy ležel sám na podlaze ringu.

Býval nejobávanějším bojovníkem na světě a „Bad boy“ se mu nepřezdívalo pro nic za nic. Horká hlava dovedla kickboxera Badra Hariho k úspěchům v ringu, ale zároveň i do problémů mimo něj. Kvůli několika napadením a dalším trestným činům dokonce strávil nějaký čas ve vězení, což jeho kariéře moc nepomohlo.

O velký návrat na scénu se Hari pokusil v roce 2016, pod hlavičkou prestižní GLORY se utkal s „králem kickboxu“ Rico Verhoevenem. Ve vyhroceném zápase se nakonec ve druhém kole vzdal kvůli zranění ruky. Následně sice dokázal vyhrát nad Hesdy Gergesem, ale vzápětí vyšlo najevo, že oba využili zakázané látky a výsledek byl tedy anulován. Marokánec ale stále platí za obrovskou hvězdu, takže jakmile mu vypršel trest za doping, dostal šanci na odvetu s Verhoevenem, kde byl dokonce v sázce titul. Šampiona sice poslal dvakrát k zemi, ale ve třetím kole si poranil kotník a byl konec.

Smůla pak pokračovala. Benjamina Adegbuye ve druhém kole svými údery doslova roztančil, ale ukončit jej nedostával a Rumunského obra zachránil konec kola. Do poslední trojminutovky Hari naskočil s tím, že vítězství na body nebere, ihned ale sám inkasoval a v zoufalosti se dokonce vrhl po jakémsi takedownu (v kickboxu samozřejmě nedovoleném). Po druhém počítání o pár sekund později už v sobě nenašel srdce pokračovat.

I přes sérii proher ale Hari stále zůstával na třetí příčce těžké váhy a snu o restartu kariéry se nevzdal. Vyměnil trenérský tým a GLORY mu předhodilo devítku Arkadiusze Wrzoseka. Nejprve se zdálo, že mezi nimi vládne vzájemný respekt, ale „Bad boy“ do polského bojovníka po staredownu dost nevybíravě strčil a dal mu tím jasně najevo, ať se připraví na tvrdou bitvu.

Wrzosek byl jasným outsiderem a od začátku souboje se držel dost zpátky. Po dvou minutách šel k zemi po tvrdém úderu na spodek. Hari se nikam nehnal a trpělivě svého soupeře naháněl jako lev zraněnou kořist. Dvacet vteřin před koncem sestřelil Poláka stejným úderem podruhé.

Na začátku třetího kola šel Wrzosek k zemi potřetí. Publikum šílelo a hnalo Hariho dopředu, aby zápas ukončil. K tomu stačilo už jen jedno počítání. Rozhodující rána ale přišla z druhé strany. Polák zatlačený do provazů vyslal kop na hlavu Marokánce. Ten dopadl na temeno a legenda šla k zemi. Zkrvavený Hari jen nevěřícně koukal, co se to stalo. Postavit se nedokázal, byl konec.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Kickboxing (@kick96k1)

Jen šťastná náhoda? Nikoliv, Wrzosek po zápase prozradil, že bleskový kop z přední nohy patří mezi jeho největší zbraně. „Je to moje technika, opravdu. Trenér mi před zápasem říkal, že jakmile Badr zacítí krev, začne útočit jako zběsilý... Každý ví, jak Badr útočí. Pamatoval jsem si, co jsme dělali v každém tréninku, když mě zatlačí do rohu nebo do provazů – levý highkick. Tenhle kop umím dobře, moji sparing partneři vědí.“

Wrzosek už před zápasem sebevědomě prohlašoval, že pošle legendu definitivně do důchodu. A to se mu dost možná povedlo. Badr sice předvedl skvělý výkon, ale těžko říct, jestli se mu po tak tvrdém KO bude chtít ještě vracet. Pokud ano, měl by zapracovat především na psychice, aby se za každou cenu nesnažil zápas ukončit před limitem.

Zdroje:  Glory Kickboxing

Nejnovější články