Do Battlefield FC přichází Bryan Caraway, bývalý člen UFC a "pan Tate"

Do Battlefield FC přichází Bryan Caraway, bývalý člen UFC a "pan Tate" Bryan Caraway | zdroj: Profimedia

Jihokorejská organizace Battlefield FC získala dalšího veterána z UFC.

Bryan Caraway byl od loňského listopadu bez zápasu a chvílemi se objevovaly dohady, že by mohl ukončit kariéru. Všem spekulacím dal fighter s přezdívkou „Kid Lightning“ KO, když podepsal kontrakt s korejskou Battlefield FC. Jeho soupeřem bude Raja Shippen a vše se uskuteční 27. července v hotelu Sheraton Grand Macao v Macau.

Caraway se narodil v rodině veterána války ve Vietnamu a už od tří a půl let začal trénovat wrestling. V roce 2004 přesedlal na MMA a u něj už zůstal. Po šesti výhrách v amatérských soutěžích v jeho domácím Washingtonu se posunul do organizace Strikeforce. Agresivita a zápal, který předváděl, mu přinesly účast v World Extreme Cagefighting. Tam bohužel pohořel a po dvou prohrách s ním byl rozvázaný kontrakt.

Díky jeho dravému stylu si ho ovšem vyhlédlo pár lidi z UFC a dostal pozvánku na speciální show „The Ultimate Fighter: Team Bisping vs. Team Miller.“ Dvěma výhrami a jednou prohrou se zasloužil o kontrakt v UFC. Ze začátku předváděl stabilní výkony a jako správný zemař ukončil několik zápasů submisí, jeho nejoblíbenější technika je škrcení.

Poslední dva zápasy pro něj ovšem dopadly katastrofálně. Nejdříve ho na body porazil Cody Statman a nakonec ho v prvním kole brutálně zmlátil Pedro Munhoz, zápas skončil po dvou a půl minutách. Caraway je rozhodně zajímavý bojovník, jehož kariéra trochu trpěla tím, že se mu přezdívalo "pan Tate."

Jde o narážku na fakt, že s Mieshou Tateovou patřili mezi "hvězdný pár" MMA. Chodili spolu od vysoké školy, ještě předtím, než se krásná a charismatická bojovnice stala nejprve hlavní rivalkou Rondy Rouseyové a následně i v době, kdy se stala šampionkou UFC v bantamové váze. Zdánlivě idylický pár se ale v roce 2017 rozešel, Caraway zmizel na rok a půl z médií a sociálních sítí a dle jeho slov jej rozchod hluboce zasáhl. Nyní se pokusí restartovat kariéru v Battlefield FC.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články