Eddie Alvarez vysvětlil, proč si chce vyzkoušet box bez rukavic

Eddie Alvarez vysvětlil, proč si chce vyzkoušet box bez rukavic Eddie Alvarez si proti McGregorovi doslova ani neškrtl. | zdroj: Profimedia

Peníze? V případě Eddieho Alvareze nehrály v rozhodnutí vyzkoušet box bez rukavic zásadní roli. Tahle sportovní disciplína mu zkrátka učarovala.

Je to jen pár dní, co šéf organizace Bare Knuckle FC oznámil další úlovky z řad bývalých bojovníků UFC. A ne jen tak ledajakých, jedná se totiž o dva bývalé šampiony – Luka Rockholda a Eddieho Alvareze.

Druhý jmenovaný, který byl nedávno propuštěn z ONE Championship, vysvětlil, proč na nabídku kývnul. "Před pár měsíci jsem se byl podívat na jejich menším galavečeru v Hollywoodu a po něm jsem měl jasno," uvedl v pořadu The MMA Hour. "Zápasy byly vyřešeny během tří minut, což mi připomnělo, jak jsem sám začínal. Když jsem byl mladý, nikdy jsem nezápasil v MMA, ale hodně jsem se pral na ulici. A tam to nikdy netrvalo 5, 10, 15, 20 nebo 25 minut. Rozhodlo se během dvou nebo tří minut. Opravdový boj končí bez rukavic pěkně rychle. Uvědomil jsem si, že to co nám v rukavicích trvá 25 minut se bez nich vyřeší pěkně rychle. Reálnější už to být nemůže. Připomnělo mi to mé mládí a jsem zase celý natěšený. MMA dělám od 19, to jsou už dvě dekády. Takže bude zábava se dostat do něčeho nového."

Zbývalo jen najít vhodného soupeře. Tím nakonec bude Chad Mendes, jenž rovněž dlouho působil v UFC. V boxu bez rukavic zatím absolvoval jeden zápas a tahle disciplína mu sedla, soupeře poslal čtyřikrát do počítání, než rozhodčí zápas ukončil. Alvarez má pro něj jen slova uznání: "Zápasil s jedním šampionem za druhým, prohrával jen s těmi nejlepšími na světě, je to tvrďák." O svém vítězství je ale skálopevně přesvědčen: "Knockoutuju ho, vůbec o tom nepochybuju. Není to MMA, kde bych se musel bát strhnutí na zem a musel bych poskakovat okolo, abych se vyhnul takedownům a kopům. Do každého úderu dám všechno, a když dám takový úder holou rukou, tak na startovce není jediný chlap, který by ho ustál."

Zda "Underground kinga" uvidíme v ringu BKFC častěji, bude záležet na tom, jak se mu premiéra povede. Aby se vyhnul zranění ruk, zařadil už prý do tréninku speciální zpevňovací cvičení a dokonce se připravuje na možnost, že bude moci boxovat jen jednou rukou. Smlouva mu každopádně umožňuje startovat i mimo organizaci, takže je možné, že jej ještě uvidíme i v MMA kleci, byť se mu tam v posledních letech moc nedařilo.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články