Video: Známý UFC bojovník se s premiérou v boxu bez rukavic nepáral, soupeře poslal 4krát k zemi a byl konec

Video: Známý UFC bojovník se s premiérou v boxu bez rukavic nepáral, soupeře poslal 4krát k zemi a byl konec Chad Mendes v premiérovém boxerském zápase bez rukavic | zdroj: Profimedia

Když Chad Mendes oznámil, že se z UFC přesune k boxu bez rukavic, mnozí jen nechápavě kroutili hlavou. Dnes v noci ale ukázal, že se v brutálním sportu může rychle stát hvězdou. 

V UFC bojoval se jmény jako McGregor, Aldo či Volkanovski. Dnes v noci ale Chad Mendes vstoupil do ringu organizace BKFC, aby v boxu bez rukavic poměřil síly s hudebníkem a boxerem Joshuou "Famezem" Alvarezem.

Ačkoliv měl Famez na kontě už čtyři zářezy v klasickém boxu a dvakrát si s 50% úspěšností vyzkoušel i boj bez rukavic, nejspíš sám tušil, že bývalý několikanásobný titulový vyzyvatel z UFC bude jeho nejtěžší zkouškou. Od Mendese očekával, že do toho půjde zostra. "Přežene to v prvním kole a bude překvapený, že pořád stojím i ve druhém a třetím kole. Přepadne do úderu ze zadní ruky a na něco si naběhne," proklamoval sebevědomě a tvrdil, že si jeho slavnější soupeř jde jen pro peníze a bude mu tedy scházet potřebný zápal.

Mendes skutečně oťukávací fázi přeskočil a začal ostrými výbušnými kombinacemi. V prvním dvouminutovém kole, které ostřílenému MMA bojovníkovi muselo připadat jako krátký sprint, ale netrefil nic, čím by soupeřem vyloženě otřásl.

To se změnilo po minutě a půl druhého kola, kdy Fameze poslal k zemi úderem ze zadní ruky.

A situace se takřka na chlup opakovala i v kole třetím.

Famez se sice relativně dobře bránil, ale do útoku si zřejmě nevěřil a doufal v zázrak v podobě nějakého trefeného kontra úderu. Ve čtvrtém kole se však odehrála zvláštní situace, kdy se po jednom z úderů otočil k Mendesovi zády a následně šel do kolen. Rozhodčí ho přesto nepočítal.

Následně ale do Mendese vlétl, chytil ho za hlavu a druhou rukou mu chtěl sázet údery. Jenže Chad okamžitě převzal iniciativu a poslal opačným směrem zvedák, který hudebníka opět posadil na zadek. Ten se sice rozhodl pokračovat, ale zkušený veterán věděl, že už stačí pouze zatlačit a padne počtvrté, což bude znamenat konečnou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený CAGESIDE (@cageside_)

"Jo, byla to zábava, trénoval jsem na to snad rok, pořád se to odsunovalo. A všechna ta dřina se dnes vyplatila," pochvaloval si po zápase Mendes. "Je to celkem brutální, moje ruce jsou rozbité, na hlavě cítím boule od jeho úderů. Ale nebyl to moc velký rozdíl oproti UFC rukavicím, pěsti jsou ale asi trochu ostřejší." Zda bude v bojování pokračovat, ale ještě neví, bude si prý nejprve muset promluvit s manželkou. 

Zdroje:  BKFC

Nejnovější články