Bývalý UFC bojovník zvítězil v boxu bez rukavic tvrdým KO za 34 vteřin, pak zapomněl, že není v MMA

Bývalý UFC bojovník zvítězil v boxu bez rukavic tvrdým KO za 34 vteřin, pak zapomněl, že není v MMA Alexander Houston knockoutuje svého soupeře, bohužel ho pak ještě dobil na zemi. | zdroj: Profimedia

Box bez rukavic stále nabývá na popularitě a láká k zápasům také mnohé bojovníky. Lehce se tak může stát, že v zápalu boje zapomenou pravidla.

Bojových sportů je spousta a není divu, že bojovníci v průběhu kariéry přechází mezi různými disciplínami. Občas se tedy může stát, že nechtěně udělají něco v rozporu s pravidly, obzvlášť pokud jde o léty zažité instinkty. Přesně to se stalo na galavečeru organizace Bare Knuckle FC, která pořádá zápasy v boxu bez rukavic.

Američan Houston Alexander je jedním z řady někdejších UFC bojovníků, které do boxu bez rukavic přivábily peníze. S MMA přitom skončil už v roce 2017, když usoudil, že se s mladšími bojovníky nemůže rovnat. V tréninku ale zřejmě nepolevil, protože i ve 49 letech nastoupil o víkendu ve slušné formě. O rok mladšího Wese Combse, který rovněž kdysi bojoval v MMA, trefil čistě hned prvním úderem. O pár vteřin později přidal přední zadní a Combs šel bezvládně k zemi. V tu chvíli Houston zřejmě zapomněl, že není v MMA zápase a přidal zcela zbytečný potvrzovací úder.

I když by Houston zasloužil spíše diskvalifikaci, nakonec se mohl radovat z vítězství KO za 34 vteřin. Po zápase se ale nechal slyšet, že vždycky pravidla respektoval a závěrečný úder byl pouze instinktivní, nikoliv záměrný.

Různými formami T/KO skončilo i všech ostatních 10 zápasů. Nejrychlejší KO si připsal další MMA veterán Josh Burns, který svého soka setřelil první ranou po pouhých 19 vteřinách.

Ze známějších jmen získala organizace BKFC do svých řad například Paige VanZant, Rachael Ostovich, Chada Mendese či Diego Sancheze. I to potvrzuje fakt, že box bez rukavic stále nabývá na popularitě.

Zdroje:  bareknuckle.tv

Nejnovější články