Vítěz zápasu v boxu bez rukavic skončil po tvrdé bitvě v umělém kómatu

Vítěz zápasu v boxu bez rukavic skončil po tvrdé bitvě v umělém kómatu Vítěz zápasu v boxu bez rukavic skončil po tvrdé bitvě v umělém kómatu. | zdroj: Profimedia

Smutnou dohru měl páteční zápas v boxu bez rukavic. Bojovník sice dokázal otočit v podstatě prohraný zápas, kvůli zranění však musel být následně uveden do umělého spánku.

Bojové sporty rozhodně nejsou pro každého. A o boxu bez rukavic to platí dvojnásob. Pro mnohé nepochopitelný "sport" se začíná těšit čím dál větší popularitě a vidět je především americká organizace Bare Knuckle FC, která z UFC přilákala dokonce půvabnou Paige VanZant. O víkendu BKFC pořádala již čtrnáctý galavečer. Jedním z nejlepších zápasů byl i souboj Noah Cutter vs. Francisco Ricchi.

Oba bojovníci začali ze všech sil, ale naprostá většina jejich úderů jen čeřila vzduch. Zasáhnout se podařilo až po necelé minutě Cutterovi a hned poslal Ricchiho do počítání. Ten se ale dokázal zvednout a pokračoval. Ačkoliv jeho soupeř zavětřil krev a snažil se souboj ukončit, vypadalo to, že Ricchi do konce kola vydrží trvajícího 3 minuty vydrží. Těsně před koncem však šel k zemi znovu. Sice se dokázal postavit, ale vypadal velmi otřesený a Cutter na něj bez přestání posílal své nejtvrdší údery. Jedním z nich mu dokonce z pusy vystřelil chránič zubů. Časový limit ale Ricchiho zachránil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bare Knuckle FC (@bareknucklefc)

Zakutálený chránič zubů se během minutové pauzy našel a mohlo se pokračovat. Cutter zaslepen vidinou brzkého konce první kolo přepálil a síly mu rychle ubývaly. Otěže zápasu tak postupně přebíral Ricchi a svého soka nakonec ve třetím kole knockoutoval. Bohužel se však v nemocnici ukázalo, že v boji utrpěl zranění, kvůli kterému musel být uveden do umělého spánku. Údajně se jednalo o vnitřní krvácení, které bylo způsobeno ranou do krku.

BKFC Oba bojovníci si v boji bez rukavic vysloužili vzájemný respekt. | zdroj: Profimedia

"Modlete se za mého soupeře Francesca. Byl jsem informován, že je v nemocnici v umělém kómatu, kvůli krvácení do plic, které bylo způsobeno nechtěnou ranou do krku. Přicházíme sem, abychom si ublížili, ale nikdy jsem tohle udělat nechtěl. Posílám modlitby od mé rodiny. Uzdrav se," vzkázal svému přemožiteli poražený Noah Cutter.

A reagovala též organizace BKFC: "Naše myšlenky jsou s Francescem a jeho rodinou, modlíme se za jeho rychlé uzdravení. Zranění sice nestálo Francesca v pátek vítězství, ale komplikace během operace v nemocnici vyústili v mnohem větší problém pro jeho zdraví." Pro box bez rukavic to samozřejmě znamená hodně špatnou reklamou, ale organizace už vyhlíží další turnaje. Na jednom z nich by se měla představit i bývalá hvězdička z UFC Paige VanZant, od níž si organizace slibuje, že přitáhne nové diváky.

Zdroje:  mymmashow.com

Nejnovější články