V boxerském souboji těžkých vah vyhrál Povětkin na brutální KO a vzal Whytovi titul

V boxerském souboji těžkých vah vyhrál Povětkin na brutální KO a vzal Whytovi titul Alexander Povětkin stojí nad knockoutovaným Dillianem Whytem | zdroj: Profimedia

Podívejte se na zpomalený záběr jednoho z nejlepších boxerských KO za poslední dobu

V neděli se konal zajímavý boxerský zápas v těžké váze, ve kterém se proti sobě postavili britský Dillian Whyte a ruský veterán Alexander Povětkin.

Dillian Whyte byl prozatímním šampionem těžké váhy organizace WBC a ve svých 32 letech šel do zápasu proti 40 letému Povětkinovi jako lehký favorit. Whyte je v nejlepších boxerských letech a za celou svoji kariéru do zápasu s Povětkinem prohrál jen jednou, proti šampionovi Anthony Joshuovi, který jej v roce 2015 porazil na TKO. Od té doby si připsal 10 vítězství a očekávalo se, že proti Povětkinovi svůj titul prozatímního šampiona obhájí.

Jenže Alexander Povětkin je ze staré ruské školy a poslední, co by měl jeho soupeř udělat, je podcenit jej. V roce 2004 (ještě dřív, než Whyte s boxem začal) vyhrál Povětkin Olympiádu v Athénách a pak se vrhl na profi box. V tom se mu podle očekávání dařilo a v roce 2010 získal první titul v organizaci WBA. Za celou svoji kariéru našel pouze 2 přemožitele – Wladimira Klitschka a Anthonyho Joshuu. Nedávno sice remízoval s Michaelem Hunterem, ale i tak má úctyhodných 36 vítězství ze 39 zápasů.

Povětkin vs Whyte Dillian Whyte těsně po tvrdém zvedáku od Povětkina, který jej knockoutoval. | zdroj: Profimedia

Samotný zápas mezi Povětkinem a Whytem byl poměrně vyrovnaný, oba toho druhého dobře trefovali a bylo vidět, že oba mají dost síly na to, aby zápas rozhodli jedním dobře načasovaným úderem. S postupem kol ale začínal mít lehce navrch Whyte, který do toho ve čtvrtém kole pořádně šlápl a poslal Povětkina dokonce dvakrát do počítání. Poprvé levým hákem a podruhé levým zvedákem.

V pátém kole chtěl Whyte navázat na dobré čtvrté kolo, ale stalo se něco nečekaného. Povětkin si počkal na Whyteův jab, uhnul do strany a nabil svoji levačku na pořádný zvedák. Tím trefil odkrytého Whyta přímo do brady a málem jej vystřelil z bot. Whyte padl na podlahu ringu a bylo jasné, že je konec.

Podívejte se, jak takové KO vypadá ve zpomaleném záběru:

Alexander Povětkin tak získal prozatímní šampionský pás v těžké váze organizace WBC a tím si teoreticky zajistil právo na souboj s vítězem zápasu mezi Tysonem Furym a Deontayem Wilderem. Jenže ihned po zápase Dillian Whyte řekl, že se odvolá na dodatek smlouvy, podle kterého má právo na okamžitou odvetu. Pokud k tomu dojde, s vítězem mezi Furym a Wilderem by se tak pravděpodobně utkal další šampion, Anthony Joshua.

Zdroje:  Boxingscene.com

Nejnovější články