„Bigi boy“ ze Surinamu neúprosně knockoutoval Juniora dos Santose, pak se objali jako staří kamarádi

„Bigi boy“ ze Surinamu neúprosně knockoutoval Juniora dos Santose, pak se objali jako staří kamarádi Junior dos Santos dostal pořádnou ránu od Jairzinho Rozenstruika | zdroj: Profimedia

Těžkotonážník Jairzinho Rozenstruik potvrdil svoji pověst knockoutového umělce a ve druhém kole porazil bývalého šampiona Juniora dos Santose.

Jairzinho „Bigi Boy“ Rozenstruik teprve nedávno zažil svoji první porážku z rukou Francise Ngannoua, který mu dal kruté KO za 20 sekund. O tři měsíce později šel rodák ze Surinamu do oktagonu znovu, aby čelil neméně nebezpečnému soupeři v podobě bývalého šampiona, Juniora dos Santose.

JDS má za sebou jako bývalý šampion UFC úžasnou kariéru a bojoval s těmi nejlepšími, které dokázal i porážet. Teď už má ale nejlepší léta za sebou a poslední dva zápasy proti Francisi Ngannouovi a Curtisi Blaydesovi prohrál. Výhrou nad Rozenstruikem se tak chtěl vrátit na vítěznou vlnu a chtěl ukázat, že ještě má na to, aby se jednou utkal o titul. Jenže Rozenstruik byl proti a sám by se rád dostal k titulové šanci.

Oba dva borci jsou knockoutoví umělci, kterým stačí jeden dobře mířený úder, aby zápas ukončili. Podle toho taky vypadalo první kolo, kdy se ani jeden nechtěl dopustit chyby a čekali na tu správnou příležitost. Okopávali se lowkicky a nepouštěli se do žádných delších kombinací.

Oba měli v prvním kole své momenty, ale největší akce přišla od Rozenstruika, který zachytil nohu svého soupeře po kopu a rozdal mu pár těžkých úderů, které ale Junior dokázal ustát.

Druhé kolo vypadalo podobně, ale Rozenstruik začal JDS více pronásledovat a v malém oktagonu jej lehce natlačil zády proti kleci. Odtamtud měl JDS omezenou možnost manévrovat a Rozenstruik toho za chvíli využil. Svými tvrdými háky jej trefil na bradu a poslal na zem. JDS se sice ještě dokázal zvednout, ale jen aby dostal další tvrdé údery, které jej usadili zpátky na zem. V tu chvíli rozhodčí viděl dost a zápas ukončil.

Oba borci se nedávno stali týmovými kolegy a oba se navzájem respektují. Podle toho to také vypadalo po ukončení zápasu, kdy si oba sedli vedle sebe, objali se a vypadali jako staří kamarádi.

Rozenstruik se touto velice důležitou výhrou nad pátým mužem v žebříčku těžké váhy dostal zpátky do sedla a je pravděpodobné, že pokud bude takto pokračovat, může v budoucnu počítat s titulovou šancí.

 

Zdroje:  UFC

Nejnovější články