Drsný faul poznamenal jinak skvělou bitvu o nejlepšího bojovníka na světě. Titul nakonec obhájil šampion Stipe Miocic

Drsný faul poznamenal jinak skvělou bitvu o nejlepšího bojovníka na světě. Titul nakonec obhájil šampion Stipe Miocic Stipe Miocic obhájil svůj titul proti Danielu Cormierovi. | zdroj: Profimedia

Skvělou bitvu mezi Stipem Miocicem a Danielem Cormierem, kterou poznamenal drsný faul, vyhrál dosavadní šampion a zapsal se tak do historie MMA.

Daniel Cormier a Stipe Miocic se dnes utkali ve svém třetím vzájemném zápase, který měl určit toho nejlepšího bojovníka na světě. Oba už se spolu dvakrát utkali a pokaždé si bral vítězství ten druhý. Teď měli šanci ukázat, kdo je ta nejlepší těžká váha na světě a předvedli úžasnou bitvu, kterou však poznamenal neúmyslný, ale drsný faul.

První kolo začalo opatrně, ale nakonec se do toho oba pustili. Cormier i přes svůj výškový deficit dokázal Miocice trefovat, ale ten mu to dokázal oplácet. Za chvíli Cormier vzal Miocice na zem pomocí svého oblíbeného single leg takedownu, ale Miocic se zvládl za chvíli postavit. Cormier jej však stále držel v gilotině a dokázal mu propašovat tvrdé koleno na hlavu. Na konci kola se ještě Cormier trefil tvrdým zadním hákem Miocicovi za ucho a tím vzal těsné kolo na svoji stranu.

Druhé kolo bylo znovu velice vyrovnané. Miocic trefil Cormiera několika tvrdými direkty a ten jej zase trefoval svými patentovanými háky z klinče, na které Miocic nenacházel odpověď. Cormier také stejně jako v předchozích zápasech píchl Miocice do oka a ten dostal čas na vydýchání. Poté se Miocic rozjel a pár sekund před koncem trefil Cormiera svými údery, srazil jej k zemi a zaklekl u klece, kde mu dával krátké rány. Cormiera zachránil konec kola a vypadal dost otřesený. Tohle kolo nakonec urval Miocic.

Ve třetím kole začal Miocic měnit taktiku a kdykoliv chtěl Cormier klinčovat a nabídl Miocicovi underhook, Miocic jej natlačil na klec, kde z něj vysával energii a trefoval krátkými údery. Bohužel v půlce kola došlo na brutální faul, tentokrát ze strany Miocice, který zabodl své prsty hluboko do Cormierova levého oka. Rozhodčí nic neviděl a Cormier musel kolo dobojovat zraněný. Jenže jeho oko vůbec nevypadalo dobře a Cormier tak musel do čtvrtého kola nastoupit jen s jedním fungujícím okem, což určitě ovlivnilo jeho výkon.

I ve čtvrtém kole se Miocic snažil Cormiera tlačit ke kleci a vysávat z něj kyslík, ale i přestože byl Cormier zraněný a na své levé oko neviděl, měl v boxerských výměnách většinou navrch. Velice těsné kolo, které mohlo jít na obě strany

V pátém kole se rozhodoval zápas, protože dost pravděpodobně oba borci vyhráli dvě kola. Ale Miocic vstupoval do pátého kola s mnohem větší zásobou kyslíku a vyčerpaný a zraněný Cormier na jeho boj u klece nenacházel odpověď. Páté kolo tak vyhrál Miocic a stejně to viděli i bodoví rozhodčí, kteří jednomyslně dali výhru dosavadnímu šampionovi v poměru 49-46, 49-46 a 48-47.

Stipe Miocic tak zvládnul obhájit svůj titul proti svému největšímu rivalovi a zapsal se do historie jako nejlepší těžká váha v historii UFC.

Daniel Cormier byl z výsledku očividně hodně zklamaný. V pozápasovém rozhovoru přiznal, že po píchanci do oka ve třetím kole přestal vidět na své levé oko a i teď na něj pořád nic nevidí. Tento faul určitě zápas poznamenal a zanechal tak černou kaňku na jinak skvělé bitvě a velké rivalitě obou borců. Pro Cormiera se tak jednalo o poslední zápas v kariéře a určitě se chtěl rozloučit vítězně, ale jeho kariéra je i tak plná úspěchů a do historie MMA se zapsal jako jeden z nejlepších bojovníků, který kdy vstoupil do oktagonu.

Stipe Miocic přiznal, že to byl těžký zápas, a že je hodně unavený. Jeho dalším soupeřem bude pravděpodobně Francis Ngannou, který si už na něj nějakou dobu brousí zuby a který by rád konečně dostal šampionský pás kolem pasu.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články