Merab Dvalishvili si došel pro vítězství nad veteránem Johnem Dodsonem

Merab Dvalishvili si došel pro vítězství nad veteránem Johnem Dodsonem Merab Dvalishvili se chystá udeřit Johna Dodsona | zdroj: Profimedia

V zápase mezi jedním z nejrychlejších bojovníků v UFC, Johnem Dodsonem a mašinou z Gruzie, Merabem Dvalishvilim, zvítězil wrestling nad boxingem.

Taktika Johna Dodsona byla jasná, chtěl se snažit využít svoji nadpřirozené rychlosti a tvrdé levačky, kterou chtěl Meraba Dvalishviliho knockoutovat. Jenže gruzínská mašina měla jiné plány a Dvalishvili chtěl Dodsona dostat dolů a následně zatlouct do země.

Zápas začal hodně opatrně a brzo bylo jasné, že tohle bude hlavně „šachová partie“. Bojovníci kolem sebe kroužili, ani jednomu se moc nechtělo zaútočit a odkrýt se tak pro případný protiútok. Nakonec do toho šlápl Dvalishvili, naletěl do Johna Dodsona, s úmyslem vzít jej na zem. Připíchnul jej na stěnu, ale Dodsonova obrana proti takedownům je legendární a Dvalishvilimu se nepodařilo jej dostat na zem. Vlezl mu ale na záda a tam na Dodsona spustil baráž brutálních kolen do stehen, které Dodson určitě musel cítit. Takto Dodsona demoloval téměř až do konce prvního kola.

Ve druhém kole už se zápas dostal do vyšších otáček, ale byl to znovu Dvalishvili, který diktoval tempo a neustále se snažil o takedown. Dodsonovi nevycházely pokusy zastavit jej tvrdou levačkou a Dvalishvili se mu dokázal dostat na tělo, odkud jej házel. Jenže Dodson byl jako skákací kulička a jakmile se dotknul země, hned vystřelil nahoru a Dvilishvili jej tak nedokázal na zemi udržet.

Stejně pokračovalo i třetí kolo, Dvalishvili nedal Dodsonově rychlosti šanci a neustále jej pronásledoval a snažil se o takedown. Na zemi se mu jej nepodařilo udržet, ale i tak jeho výkon stačil na to, aby jej bodoví rozhodčí prohlásili jednomyslně za vítěze zápasu.

V pozápasovém rozhovoru měl Dvalishvili z výhry očividně radost a svěřil se, že je rád především za to, že už nemusí pracovat na stavbách, ale může si za peníze vydělané v oktagonu dopřát dům v New Yorku. Taky řekl, že se bude dívat jak dnes dopadne Sean O’Malley, kterého by chtěl jako svého dalšího soupeře.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články