Dana White odkryl svůj plán budoucnosti těžké váhy, predátor se nejspíš dočká vytoužené titulové šance

Dana White odkryl svůj plán budoucnosti těžké váhy, predátor se nejspíš dočká vytoužené titulové šance zdroj: Profimedia

Na víkendovém UFC 252 se rozhodne o historii i o budoucnosti těžké váhy. Dana White už ale kouká o krok dopředu.

Víkendové UFC přinese souboj dvou asi nejlepších bojovníků historie těžké váhy. Zatímco Stipe Miocic by rád ubránil trůn a vylepšil svůj rekord o další úspěšnou obhajobu, jeho soupeř Daniel Cormier plánuje odchod do důchodu. A rád by samozřejmě odešel jako šampion. 

Šéf UFC ale nevěří, že DC skutečně ukončí kariéru. "Není to jeho poslední zápas. Samozřejmě to bude záležet na tom, jak ten zápas v sobotu večer dopadne. Jestli Cormier vyhraje ve velkolepém stylu, tak to nebude jeho poslední zápas. A jak ho znám já, jestli prohraje, tak si řekne, že tak nemůže ukončit kariéru."

daniel cormier dc Bývalý dvojnásobný šampion UFC Daniel Cormier. | zdroj: Profimedia

Cormier se ale zatím zdá být pevně rozhodnutý, že UFC 252 bude jeho posledním představením. Pokud se mu to podaří, bude to však také znamenat, že bude následně nutné korunovat nového vládce těžkotonážníků. Dana White už samozřejmě má pro divizi připravený scénář.

"Bylo by těžké nedat šanci Stipemu. Vítěz sobotního zápasu bude vůbec nejlepším bojovníkem těžké váhy, takže říct, že by si Miocic případně nezasloužil další titulový zápas, by bylo šílené."

Překvapením není ani jméno dalšího titulového vyzyvatele. "Francis je další na řadě. Uvidíme, co se stane v sobotu, ale jo, Francis je ten další chlap." Toho už sice Miocic v minulosti porazil, ale kamerunský Predátor od té doby chytil druhý dech a soupeře doslova kosí jednoho za druhým. O přestupu do těžké váhy navíc přemýšlí také Jon Jones a v tom případě by ho White rád viděl bojovat proti někomu z výše uvedených pánů. Těžká váha tedy může do budoucna nabídnout spoustu zajímavé podívané.

Zdroje:  Essentially Sports

Nejnovější články