Bývalý šampion Junior dos Santos se střetne s bombérem ze Surinamu, Jairzinho Rozenstruikem

Bývalý šampion Junior dos Santos se střetne s bombérem ze Surinamu, Jairzinho Rozenstruikem zdroj: Profimedia

Tento zápas má příchuť dynamitu a je málo pravděpodobné, že by trval celá tři kola.

Na víkendovém turnaji UFC 252 se kromě zápasu o titul mezi Danielem Cormierem a Stipe Miociciem utkají také další dvě těžké váhy – Junior dos Santos a Jairzinho Rozenstruik.

Tento duel slibuje hodně zajímavý zápas, protože jak JDS, tak i Rozenstruik mají v rukách pořádné bomby a k vítězství jim stačí jediný úder.

Junior dos Santos je bývalým šampionem v těžké váze a veteránem UFC. Do organizace nastoupil už v roce 2008, a rozjel svoji spanilou jízdu. Porážel jednoho skvělého bojovníka za druhým, až nakonec porazil i Caina Velasqueze, kterého knockoutoval v první minutě prvního kola a vzal mu jeho šampionský titul. Tímto se rozjela skvělá trilogie dvou úžasných bojovníků, ve které ale nakonec zvítězil Cain, který poté Juniora dvakrát porazil.

Od té doby se JDS neustále drží na špici divize a pořád předvádí skvělé souboje. Poslední dva zápasy proti Francisovi Ngannouovi a Curtisi Blaydesovi ale prohrál a ví, že tento zápas s Rozenstruikem by měl vyhrát.

Zajímavé je, že toto bude pro dos Santose první zápas od roku 2013, který bude vypsán pouze na 3 kola. Bývalý šampion byl totiž předtím vždycky v hlavním zápase turnaje a zápasil tak na 5 kol. To by mohla být pro sympatického Brazilce určitá výhoda, protože připravovat se na 3 kola je mnohem jednodušší než na pětikolový zápas.

„Nemyslím si, že by to šlo k bodovým rozhodčím. Oba jsme strikeři s velkou silou a oba umíme knockoutovat. Bude to velmi zajímavý zápas pro fanoušky a já myslím, že to bude krásný souboj. Věřím, že moje výhoda je moje rychlost a moje footwork. Hodně se hýbu a mám velkou rychlost,“ věří si JDS.

JDS a Rozenstruik se nedávno stali týmovými kolegy v American Top Teamu na Floridě. I tak spolu ale nikdy netrénovali a nedávno dokonce Junior Jairzinhovi navrhl, že si můžou před zápasem zaspárovat, ale ten to s díky odmítl.

„On tady trénuje, ale ne moc dlouho,“ pokračoval dos Santos. Myslím, že je tady poslední dva zápasy. Nikdy jsem s ním netrénoval, takže teď je to všechno v pohodě. Doteď jsem tady ani Jairzinha neviděl, a to trénujeme ve stejném gymu. Vlastně jsem ho viděl jednou a řekl jsem mu ahoj, ale nic víc. Je číslo 6 v žebříčku, já jsem číslo 5 a tenhle zápas dává smysl. Nechci nijak zvlášť bojovat s týmovým kolegou, ale je to business. Nic proti sobě nemáme, jsme profesionálové a musíme bojovat, takže myslím, že to bude skvělý zápas.“

Jairzinho Rozenstruik je poměrně novým objevem ze Surinamu, který se do UFC dostal teprve před rokem a půl. Tam začal docela řádit a až do letošního května byl neporažený a všechny výhry až na jednu vyhrál na KO. Jenže Jairzinho si řekl o Francise Ngannoua, který je sám velkým knockoutérem a pro Jairzinha to bylo trochu větší sousto, než na které měl. Francis se s Jairzinhem nepáral a pouhých 20 sekund mu stačilo na to, aby Rozenstruika poslal svými údery bezvládně na zem.  

I přes svoji první prohru v MMA ale nepřestal Jairzinho doufat v to, že se jednou stane šampionem a kývl na nabídku utkat se se zkušeným a nebezpečným JDS.

„Je to boj,“ řekl Rozenstruik. „Nedívám se do minulosti. Junior udělal pro tento sport spoustu dobrých věcí.  Ale dívám se dopředu na to, co chci dělat, kde chci být. Budu chtít vyhrát. Potřebuju to. Mám něco, co jsem si pro sebe vytyčil a prostě tam půjdu a udělám, co umím nejlépe.“

Ačkoliv se oba bojovníci respektují a žádný trash talk od nich neuslyšíte, tihle velcí hoši do sebe v oktagonu půjdou nemilosrdně a je velká pravděpodobnost, že bodoví rozhodčí tentokrát nebudou mít co na práci a zápas skončí před limitem.

Zdroje:  BJPenn.com , mmajunkie.com

Nejnovější články