Extratřída v kickboxu! Leo Brichta se v KSW uvedl skvělým výkonem před 50 tisíci diváků

Extratřída v kickboxu! Leo Brichta se v KSW uvedl skvělým výkonem před 50 tisíci diváků Leo Brichta v zápase s Maciejem Kazieczkem. | zdroj: Foto: se svolením KSW

Český bijec potvrdil svou pověst talentovaného postojáře a polského tvrďáka Kazieczka porazil na body v atraktivním zápase.

Snad jen ukončení soupeře scházelo Leovi Brichtovi ke štěstí při skvělém představení v polské organizace KSW. Atraktivnímu zápasu na Národním stadionu ve Varšavě přihlíželo přes 50 tisíc diváků a přestože Leo porazil domácího borce, dostalo se mu velkého potlesku. A to zde původně tento fight ani neměl být, protože byl plánovaný na předchozí květnové KSW 82. Jenže z důvodu Kazieczkova zranění se musel tento souboj přeložit, a tak se oba gladiátoři mohli utkat právě na dnešním galavačeru v „Koloseu“.

Brichta vypadal při nástupu velmi uvolněně, s úsměvem poklusával ke kleci a plácal si rukou s přihlížejícími fanoušky.V samotném zápase však u obou fighterů zavládla naprostá koncentrace. První pětiminutovka začala výměnami kopů, Polák poté trefil dobrý hák na hlavu v kombinaci, přičemž Leo kontroval tvrdým kopem na tělo. Prim však hrály hlavně kopy na nohy, Brichta navíc chvílemi měnil postavení a častěji hrozil také kopy na hlavu. Přesto šlo nejspíše první kolo za Kazieczkem, který v kopech a úderech taky nezůstával nic dlužen a byl o něco aktivnějším bojovníkem.

V druhém kole se zápas vývijel velmi podobně, vysoké tempo a čistý kickbox s převahou kopů na nohy. Leo ale začal být více efektivní, než jeho polský soupeř. Dvakrát jím také viditelně otřásl, i když poté nepokračoval v bezhlavé ofenzivě v honbě za ukončením. Kazieczko sice stále vyvíjel větší tlak, ale díky většímu poškození byl Leo v tomto kole lepší.

Třetí runda a stále stejný obrázek. Polák tlačil, ale stále více inkasoval od přesných rukou i nohou českého ostrostřelce. Celý zápas pak stylově vyvrcholil minutu a půl před koncem, kde jsme byli svědky frenetické výměny. Kazieczko dobře trefil čistým pravým hákem a lehce Brichtou otřásl. V mžiku sekundy se však vzpamatoval a sám rozjel kombinaci, na jejímž konci podobný pravý hák poslal Poláka na zem. Leo se k němu přihnal s úmyslem ukončit celý fight, ale Maciej na něj při zvedání vyslal další bombu, po které Leo sám zakolísal. Oba se tak střetli opět na nohou, kde celý zápas skončil a o výsledku tak museli rozhodnout bodoví rozhodčí. Ještě před vyhlášením pak Leo vyskočil na břevno klece s triumfálním gestem v předtuše vlastního vítězství. A nemýlil se, po nejednotném rozhodnutí mu rozhodčí zvedl ruku nad hlavu a Brichta tak mohl pokračovat v oslavách. V pozápasovém rozhovoru pak dojatě děkoval divákům a trenérům.

Brichta se tak v novém působišti zapsal skvělým výkonem a dal všem najevo, že se s ním v lehké váze bude muset počítat. V novém vydání žebříčku KSW se Leo objeví nejspíše někde kolem pátého místa a otevřou se mu tak velmi zajímavé výzvy do budoucna.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články