Definice testosteronu a násilí. Leo Brichta prozradil, co je jeho cílem v MMA a kdo je jeho fighterský vzor

Definice testosteronu a násilí. Leo Brichta prozradil, co je jeho cílem v MMA a kdo je jeho fighterský vzor Leo Brichta | zdroj: Foto: se svolením KSW

Už dnes večer čeká českého MMA bojovníka Lea Brichtu životní zápas. Na gigantickém turnaji ve Varšavě se střetne s polským soupeřem a očekává tvrdý boj.

 

Okolo Lea Brichty bylo před nedávnem dost rušno, když se rozhodl odejít z největší domácí organizace OKTAGON MMA ke konkurenční RFA, podle promotéra tím ale porušil smlouvu. Nyní se poprvé ukáže také v prestižní polské KSW a to rovnou na největším turnaji posledních let, na Koloseum 2 dorazí v sobotu na Národní stadion ve Varšavě okolo 50 tisíc diváků.

Zápasit na takové akci se nepoštěstí každému, Brichtovi se to podařilo shodou náhod. Jak prozradil během setkání s novináři, existovala šance, že by se ukázal už na turnaji KSW 79 v Liberci. "Ale byla tam nějaká mystifikace ohledně smlouvy, takže byl můj start odložen. Ale nic velkého a jsem tady, takže v pohodě." On si stojí za tím, že žádným kontraktem vázán nebyl, a dodal, že v Oktagonu nebyl spokojen s financemi.

"Měl jsem tam 10 zápasů, můj rekord byl 9-1, čekal jsem na titulovou šanci a stejně se nic nestalo. A peníze byly pro mě velmi malé, nemohl jsem s tím vyžít, musel jsem chodit do práce. Když to nebudete dělat profesionálně a je vám 23, což mi bylo, a máte 3 nebo 4 tisíce za zápas, tak nemůžete… je to lehká matematika," vysvětlil, proč se rozhodl odejít. V jaké měně odměna byla nespecifikoval, pravděpodobně však šlo o eura. Víc by mu podle jeho slov nezaplatili.

V Polsku Lea uvítá Maciej Kazieczko, který je z podobného těsta jako český fighter, takže se můžeme těšit na tvrdou bitvu v postoji. Brichta odmítl tipovat výsledek, je ale podle něj jasné, že to bude divácky atraktivní zápas. "Žádné predikce dělat nebudu, podle mě je to neuctivé, stát se může cokoliv. Mám jen jednu – bude to velmi tvrdý zápas a já se cítím připraven. Chci polským lidem ukázat, že i bizarní týpek jako já – youtuber a podcaster, umí bojovat. Jsem rád, že tu můžu být a jsem připraven na válku."

V podobném duchu pro TN.cz okomentoval i svůj cíl v MMA. "Dlouhodobým cílem není titul. Chci být sám se sebou spokojený. Chci se na sebe podívat a říct si: 'ten frajer dělá dobrý zápasy, je to borec'. Chci být jako Justin Gaethje. Když ho vidíte, víte, že jde do války, chce cítit bolest a tomu druhému ublížit. Zároveň chci být ale trochu chytřejší. Chci, abych byl definice testosteronu a násilí (smích)." 

KSW Koloseum 2 odstartuje dnes v 19:00. Přímý přenos bude možné sledovat na Voyo.cz nebo na pay-per-view platformě KSWTV.com. Pokud vás zajímá, co dalšího bude k vidění, přečtěte si naše preview.

Zdroje:  tn.cz , KSW , inthecage.pl

Nejnovější články