Leo Brichta další velkou posilou KSW. Na uvítanou dostane bývalého vyzyvatele o titul

Leo Brichta další velkou posilou KSW. Na uvítanou dostane bývalého vyzyvatele o titul Leo Brichta na úvodním turnaji organizace RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Přestup talentovaného českého bojovníka do KSW je již oficiální. Zveřejněn byl také jeho úvodní zápas, ve kterém jej prověří stálice lehké váhy Maciej Kazieczko.

Nebylo velkým tajemstvím, že má polská organizace o služby Lea Brichty velký zájem, o čemž častokrát mluvil hlavní matchmaker Wojsław Rysiewski nebo nedávno spolumajitel Marcin Lewandowski. Brichtův start v kulaté kleci KSW ale až donedávna podle všeho blokovala smlouva, kterou měl český fighter uzavřenou s domácí organizací Oktagon. Její platnost však již vypršela a Leo tak mohl být oficiálně představen jako nová tvář KSW.

Společně s tím bylo hned oznámeno také jeho první střetnutí, které se odehraje 13. května na turnaji KSW 82, na němž se představí vedle dalšího českého legionáře a debutanta Filipa Macka. A pro svou premiéru nedostal žádný rozehřívací zápas. Postaví se mu totiž bývalý vyzyvatel o titul Maciej Kazieczko, který drží v současné době šesté místo v žebříčku lehké váhy KSW. Jeho místo v rankingu je ale trochu zavádějící a spíše by si zasloužil vyšší umístění. Od roku 2017 totiž prohrál pouze v titulovém zápase s hegemonem lehké váhy Marianem Ziólkowskim, který ho ukočnil na škrcení na konci druhého kola. Od té doby absolvoval další dva zápasy, přičemž oba vyhrál skrze technické KO. Jde o velmi dobrého postojáře, který se jen velmi nerad pouští do grapplerských výměn a nejspíše nás tak čeká divácky velmi atraktivní zápas.

Brichta působil po odchodu z Oktagonu v tuzemské organizaci Real Fight Arena, kde si připsal 5 vystoupení pod pravidly MMA a kickboxu. Jeho nové angažmá by dalším startům v RFA nemělo nijak vadit, jak můžeme vidět například u Dominika Humburgera, který startuje na střídačku pod oběma promocemi. Otázka je, jestli mu tu budou schopni sehnat adekvátní protivníky.

Zápas s Kazieczkem může pro Brichtu znamenat velkou šanci také vzhledem k situaci v divizi lehké váhy. V případě vítězství by se totiž dostal na velmi zajímavé místo v žebříčku ve chvíli, kdy současný šampion Marian Ziólkowski již jen velmi těžko hledá další soupeře na obhajobu titulu. Samozřejmě tedy pokud o svůj pás nepřijde v červnu proti vyzyvateli z pérové váhy Salahdine Parnassemu.

Turnaj KSW 82 se odbude již 13. května v komorním prostředí varšavského ATM Studia.

Zdroje:  KSW MMA Twitter

Nejnovější články