Pudzian se vrací na místo činu. V „Koloseu“ se utká s elitním boxerem

Pudzian se vrací na místo činu. V „Koloseu“ se utká s elitním boxerem Mariusz Pudzianowski | zdroj: Profimedia

Obrovská akce KSW Koloseum 2, která se v červnu odehraje na Národním stadionu ve Varšavě, dostala svůj první ohlášený zápas.

Na začátek léta se do Varšavy chystá pokračování jedné z nejúspěšnějších akcí MMA v historii, turnaje KSW 39: Koloseum. V roce 2017 se tehdy na MMA přišlo na Národní stadion podívat přes 57 tisíc diváků, čímž se tato událost zařadila na druhé místo historických tabulek v návštěvnosti. Již 3. června se organizátoři pokusí tento úspěch minimálně dorovnat a pomoci by jim v tom měla opět jedna z největších domácích hvězd Mariusz Pudzianowski.

Bývalý nejsilnější muž světa se v prvním Koloseu představil v hlavním předzápase večera proti kolegovi ze strongman soutěží Kowalczykowi, který neměl s MMA moc zkušeností a v druhém kole odklepal Mariuszovy lokty. Tentokrát bude mít před sebou populární Pudzian přece jen o něco složitější zkoušku.

Postaví se proti němu do nedávna profesionální boxer Artur Szpilka. Půjde tedy také o nováčka v MMA, ale rozhodně ne v bojových sportech. Artur má za sebou mezi čtyřmi provazy velmi úspěšnou kariéru, ve které se mimo jiné utkal třeba s Deontayem Wilderem. Do nového sportu přesedlal až v minulém roce a má za sebou zatím dvě výhry, ale rozhodně ne proti soupeřům Pudzianova formátu.

„Je to pro mě velká čest, že můžu zabojovat na Národním stadionu před takovým publikem, a to navíc se soupeřem, kterého velmi respektuju. Do přípravy dávám celé svoje srdce, protože vím, co za souboj přede mnou je. Jedno je jisté, emoce jsou garantované,“ řekl k oznámenému střetnutí bývalý boxer.

Mariusz se v kleci KSW představil posledně v prosinci minulého roku, kde jej přesvědčivě dokázal porazit Mamed Khalidov. Se Szpilkou by však mohlo jít o daleko vyrovnanější fight.

Zatím jediným dalším oznámeným účastníkem turnaje je právě výše zmíněný Khalidov. Přesto je již k dnešnímu dni prodáno více než 15 tisíc lístků a je tedy velmi pravděpodobné, že budou v červnu tribuny Národního stadionu, který se na jeden večer stane Koloseem, opět narvané k prasknutí a podaří se překonat také dosavadní rekord v počtu diváků.

Zdroje:  sport.pl

Nejnovější články