Přiveď Ubereema, šéfe! Šampion těžké váhy žádá vedení o pořádnou výzvu

Přiveď Ubereema, šéfe! Šampion těžké váhy žádá vedení o pořádnou výzvu zdroj: Profimedia

Polská organizace by mohla přivést do svých řad slavného Alistaira Overeema. Všemi deseti by byl pro také současný šampion těžké váhy Phil De Fries.

 

 

Bylo by jen nošení dříví do lesa psát zde, že v královské divizi KSW nemá současný šampion Phil De Fries už v zásadě žádnou konkurenci. Anglický zápasník je v této polské organizaci s osmi výhrami zatím neporažen, jeho zatím poslední obětí byl v září tohoto roku Brazilec Ricardo Prasel. A při vší úctě například k Michalu Martínkovi nebo Danielu Omielańczukovi, další soupeř pro De Friese v KSW na obzoru v tuto chvíli prostě není. Sám Angličan už delší dobu lobuje za střetnutí s Mariuszem Pudzianowskim, jenže ten není v současnosti ochotný nastoupit do zápasu na pět kol a samotného ho v prosinci čeká Mamed Khalidov.

Zdá se však, že vedení by přece jen mohlo nabídnout pro šampiona důstojného soupeře a současně přivést do své organizace světoznámé jméno. Před pár dny byla na oficiálním twitterovém profilu KSW zveřejněna fotografie Martina Lewandowského, spolumajitele organizace, bojovníka Arkadiusze Wrzoska a slavného Alistaira Overeema sedících u jednoho stolu v restauraci s lakonickým popiskem: „Hmm, co se to tady děje?“

Spojení Overeema s KSW není úplná novinka, tento nizozemský zápasník se mezi diváky objevil již na turnaji s číslem 71, kde v kleci bojoval jeho krajan Errol Zimmerman. Tehdy jej krátce vyzpovídal moderátor celého večera a Alistair přiznal, že nevylučuje návrat k MMA, pokud přijde zajímavá nabídka. Po svém odchodu z UFC v roce 2021 se totiž Nizozemec vrátil ke své oblíbené disciplíně – kickboxu, když podepsal kontrakt na větší počet zápasů s organizací GLORY.

Je tedy velice pravděpodobné, že se jej Lewandowski společně s Wrzoskem, který se s Overeemem velmi dobře zná, pokouší přesvědčit k přestupu do KSW. Toho se prakticky okamžitě chytil již zmíněný De Fries, když na Instagramu zveřejnil inkriminovanou fotografii s popiskem: „Přiveď Ubereema, šéfe.“ A na odpověď nemusel čekat dlouho. „Pracuju na tom,“ reagoval Lewandowski.

Už delší dobu se objevovaly dohady, že vedení KSW není s De Friesem příliš spokojené, tedy zvláště s jeho zápasnickým stylem, což přiživil například Philův kamarád Tom Aspinall. Celá situace se ale mohla trochu uklidnit, zvláště s plánovanou expanzí na anglický trh. Polská organizace před pár dny podepsala novou smlouvu s Viaplay, kde se budou exkluzivně vysílat jejich akce pro Velkou Británii. Po více než tříleté pauze by se na ostrovech také mohl odehrát další turnaj. A těžko si pro něj v tuto chvíli představit atraktivnější hlavní zápas než dominantní De Fries proti legendárnímu Overeemovi.

Zdroje:  Instagram , Twitter

Nejnovější články