Alistair Overeem rezolutně ohlásil, kdy ukončí kariéru bojovníka

Alistair Overeem rezolutně ohlásil, kdy ukončí kariéru bojovníka Alistair Overeem | zdroj: Profimedia

Alistair Overeem prozradil, kdy ukončí kariéru a co mu chybí v jeho bohaté sbírce trofejí.

Nizozemský bojovník Alistair Overeem ve světě bojových sportů rozhodně zanechal nesmazatelnou stopu. Tento těžkotonážník si podmanil soutěže Strikeforce, DREAM i K-1 a zazářil také v UFC. V momentálně největší MMA organizaci na světě sice na nejvyšší stupínek nikdy nedosáhl, ale přesto si i zde získal plno fanoušků svým agresivním stylem a neskutečně tvrdými údery.

Po letošní prohře s Alexandrem Volkovem však tento 41letý fighter v UFC skončil a po vyhazovu se rozhodl vrátit ke svým bojovým kořenům v podobě kickboxu. Podepsal třízápasovou smlouvu s organizací GLORY a už 28. října se představí ve svém rodném Holandsku proti šampionovi Ricu Verhoevenovi, s nímž si to rovnou rozdá o titul v těžké váze.

Overeem si tak může připsat další skvělý úspěch, kterým by mohl pomalu zakončit celou svojí sportovní kariéru. On sám si je totiž moc dobře vědomý toho, že nikdo z nás nemládne. „Vím, že můj věk vytváří určité hranice,“ řekl v rozhovoru pro server MMA Junkie. „V tomhle jsem realista. Můj konec se blíží. Bude to můj poslední rok a pak to skončí. Je potřeba to zabalit za rok, rok a půl. Do 18 měsíců to musí skončit.“

Se svým průběhem kariéry je Overeem vcelku spokojený. Jediné, co mu opravdu chybí bylo výše zmíněné dosažení absolutního vrcholu v UFC. K tomu měl nejblíže v říjnu roku 2016, kdy nastoupil proti tehdejšímu šampionovi Stipemu Miocicovi, který ho však v prvním kole poslal k zemi tvrdým KO. Od té doby už Alistair podobnou šanci nedostal.

„Pás UFC je to jediné, co na mé zdi chybí. Přitom jsem byl tak blízko. Ale je to tak, jak to je,“ myslí si Overeem. „Pokud existuje jedna jediná věc, kterou bych mohl nebo chtěl změnit, tak by to bylo získaní pásu v UFC. Ale na druhou stranu jsem prožil hodně krásných vítězství a mnoho vzrušujících momentů. Jsem na svou kariéru hrdý.“

Overeem na konci rozhovoru přiznal, že byl poslední půl rok v jeho životě velice náročný a chvílemi prý úplně nevěděl, jak dál. Teď je však šťastný, že těmito náročnými zkouškami prošel a znovu se postaví do milovaného ringu.

„Za posledních šest měsíců se toho stalo opravdu hodně,“ prozradil Overeem. „Propuštění. Hledání nové organizace. Nové nadšení. Realizace tréninkového kempu. Stalo se opravdu strašně moc věcí. Ale naprosto miluji svůj život a miluji to, co dělám. Miluji sport. Jsem rád, že dělám to, co dělám."

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články