Smutný veterán UFC Overeem vysekl poklonu svému přemožiteli a přiznal zlomený nos

Smutný veterán UFC Overeem vysekl poklonu svému přemožiteli a přiznal zlomený nos Alistair Overeem | zdroj: Getty Images

Alistair Overeem přišel nejspíš o poslední šanci, jak vybojovat titulový zápas. I tak se ale chce vrátit do gymu a dál trénovat.

Pro veterána MMA a K-1, Alistaira Overeema, měl být víkendový večer dalším krokem v poslední kariérní jízdě za titulovým zápasem. Tento sen ale bohužel skončil v hlavním zápase turnaje UFC Vegas 18 na rukavicích Alexandera Volkova.

Overeem už od začátku zápasu působil trochu bez šťávy a když ho Volkov ke konci prvního kola posadil jedním z úderů na zadek, vypadalo to, že mu energie došla už úplně. Těžkopádným pohybem se sice protrápil až do prostřední části, kde už ale po jedné z kombinací poklekl na všechny čtyři a dal najevo, že dál už nemůže.

Pohled na Overeema byl v tu chvíli opravdu smutný. Volkov si po ukončení zápasu ke svému soupeři sedl a bylo vidět, jak moc ho mrzí, že mu pokazil vysněnou jízdu. I to je jeden z důkazů, jaký respekt mezi ostatními bojovníky i fanoušky tato holandská legenda má.

Sám Overeem později vydal prohlášení na svém instagramovém profilu, kde projevil směrem k Volkovovi velkou úctu a zároveň se snažil fanouškům osvětlit, proč působil dojmem, že je naprosto zamrzlý. Na vině byla totiž nejspíš zlomenina nosu, ke které přišel v prvním kole.

„Alexandře Volkove, jsi skutečný válečník. Gratuluji ti k vítězství,“ napsal Overeem. „Včera to nebyl můj večer. Nemohl jsem se vzpamatovat z úderu v prvním kole, který mi zlomil nos. Mojí největší prioritou teď je především uzdravit se a strávit nějaký zasloužený čas s rodinou. Brzy se ale vrátím do gymu. Děkuji vám všem za vaši podporu. Viděl jsem komentáře, jste nejlepší.“

Co bude s Overeemem dál je momentálně ve hvězdách. Ve smlouvě, kterou má s UFC, by mu ještě pár zápasů mělo zbývat a rozhodně to nevypadá, že by chtěl teď hned věšet rukavice na hřebík. Jeho cílem bylo skončit kariéru s šampionským opaskem okolo pasu, což se mu už s největší pravděpodobností nepovede, ale stále může ukázat duši, tělo a především srdce bojovníka a předvést pár skvělých zápasů. Tentokráte bez jakéhokoliv tlaku.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články