Volkov tvrdými údery zničil Overeemovi sen o titulové šanci

Volkov tvrdými údery zničil Overeemovi sen o titulové šanci Alistair Overeem - Alexander Volkov | zdroj: Profimedia

Alexander Volkov po dominantním výkonu ukončil Alistaira Overeema ve druhém kole.

Těžká váha a hlavní zápas večera. Matador MMA, veterán UFC a velký bijec Alistair Overeem ve čtyřiceti letech stále patři ke špičcce nejtěžší váhové divize, kde před dnešním večerem sídlil v žebříčku na pozici číslo pět. I proto vyhlásil svůj závěrečný útok na titulový na titulový zápas, po kterém by rád ukončil svoji dlouhou a bohatou kariéru.

V cestě mu jako první stál bývalý šampion Bellatoru Alexander Volkov, který byl divizní šestkou a po sestřelení Walta Harrise chtěl potvrdit svojí narůstající formu. Vítězstvím by se navíc sám posunul do nejlepší pětky, což bylo samo o sobě pro tohoto skvělého strikera dostatečně velkou motivací a věštilo to tak skvělý zápas z obou dvou stran.

Volkov okamžitě zahájil duel tvrdým low kickem po kterém svého soupeře kombinací úderů natlačil až k pletivu. Overeem si ale dokázal poradit a vrátil souboj do středu klece. Následovala taktičtější dvouminutovka plná lehčího oťukávání, které jako první přerušil Alistair pokusem o zvedák a následným kopem na tělo.

Alexander se ale nenechal zahanbit a při první možnosti poslal svého oponenta kontrem na zem, kde se ho okamžitě snažil bušit do hlavy. Overeem se sice dokázal poměrně rychle dostat zpátky na nohy, ale působil trochu zamrzlým dojmem, čehož si všiml i Volkov, který ho další kombinací natlačil až ke stěně oktagonu. Víc už toho ale kvůli siréně nestihl.

A Volkov začal útočit i na začátku druhého kola a střídal jeden tvrdý úder za druhým. Overeem se začal pokoušet o klinče ze kterých se snažil vnutit Volkovovi wrestlerský zápas, ale moc se mu to nedařilo. Ruský bojovník se pokaždé vyvlékl a dál rozdával rány jako rozjetý stroj.

V tu chvíli se krvácející Alistair pokusil o single leg takedown, ale ani ten se mu nepodařil. Volkov naopak rozdal další levou a pravou, které také byly zavěrečné. Overeem padl na všechny čtyři a bylo evidentní, že toho má dost, což byl jasný signál pro rozhodčího, který zápas ukončil.

"Cítím se teď skvělě," prozradil Volkov v pozápasovém rozhovoru. "Hodně jsem pracoval na svých úderech i na svém wrestlingu. Cítil jsem se nakonec nejlépe v postoji. Ve druhém kole jsem viděl, že má Overeem v obličeji několik otevřených ran, takže jsem si jen počkal na spravný moment a poslal ještě jednu ránu."

Vítěz: Alexander Volkov - TKO - 2. kolo (2:06)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články