Souboj sniperů v UFC: Legendární Alistair Overeem se o víkendu střetne s dlouhánem Alexanderem Volkovem

Souboj sniperů v UFC: Legendární Alistair Overeem se o víkendu střetne s dlouhánem Alexanderem Volkovem Alistair Overeem | zdroj: Profimedia

Alistair Overeem má nejpřesnější údery v historii UFC a Alexander Volkov není moc pozadu. Kdo vyhraje tuto bitvu dvou sniperů se dozvíme už tento víkend.

Snad každý fanoušek, nejen MMA, ale bojových sportů obecně, zná Alistaira Overeema. Tento 40 letý holandský bojovník začal zápasit už v minulém století a svůj první profesionální MMA zápas si odbyl už 24. října 1999 (pro zajímavost, momentálně nejmladší bojovník UFC, Chase Hooper byl tehdy jen 1 měsíc na světě). Za svoji kariéru nasbíral Overeem neuvěřitelných 66 profesionálních zápasů v MMA a k tomu ještě 14 kickboxerských soubojů, což z něj dělá jednoho z nejzkušenějších bojovníků v celém UFC.

Alistair za svoji kariéru bojoval s těmi nejlepšími bojovníky -  od Mirka Cro Copa, přes Fabricio Werduma až po Juniora dos Santose nebo i Brocka Lesnara. Vyhrál šampionské tituly v těžké váze v organizacích Strikeforce i Dream a dokonce vytřel zrak všem kickboxerům, když si v roce 2010 došlápl na Gokhana Sakiho a vyhrál finále Grand-Prix v K-1.

Ke klidnému spánku mu však chybí ještě jeden šampionský opasek, ten nejcennější – titul UFC. Alistair už k němu byl velice blízko v roce 2016, kdy v titulovém zápase srazil na zem svým úderem Stipeho Miocice. Jenže Stipe se dokázal sebrat a naopak to byl on, kdo Alistaira svými údery o pár minut později ukončil.

Po dvou porážkách za sebou od Francise Ngannoua a Curtise Blaydse to s „Reemem“ nevypadalo nejlíp a mnozí už jej odepisovali. Ale holandský matador se nevzdal, změnil svoje působiště na Elevation Fight Team v Coloradu a z posledních 5 zápasů vyhrál 4, přičemž jeho prohra s Rozenstruikem byla dost kontroverzní. Svými výkony to dotáhl až na páté místo v žebříčku nabité těžké váhy a rád by ještě stihl jednu spanilou jízdu za šampionským titulem.

Tento víkend se mu v cestě za jeho snem postaví ruský bojovník Alexander Volkov, který by se rád dostal na Overeemovu pátou pozici v žebříčku.

Volkov je bývalý šampion v těžké váze Bellatoru a od jeho vstupu do UFC v roce 2015 vyhrál 8 zápasů a pouhé 2 prohrál. Stejně jako Overeem je Volkov velice nebezpečný striker a budeme tak patrně svědky pořádné bitvy v postoji.

O tom, že v zápase budou pravděpodobně lítat blesky svědčí i mimořádné statistiky obou borců. Overeem drží rekord jako nejpřesnější striker v historii UFC napříč všemi divizemi – neuvěřitelných 74,8% jeho signifikantních úderů našlo svůj cíl. A Volkov je za ním v těsném závěsu, protože se svými 58,5% přesně umístěnými signifikantními údery, je druhým nejpřesnějším strikerem v těžké divizi (za Overeemem).

Slabinou Overeemova stylu byla v minulosti jeho ne příliš odolná brada, která v kombinaci s nedostatečnou obranou stála Overeema několik zápasů. V poslední době se však v tomto ohledu Alistair mnohem zlepšil a už nechodí tolik do nebezpečných přestřelek a jeho obranné schopnosti se mnohem zlepšily.

Jestli by se Overeemovi podařilo Volkova porazit, určitě by to neznamenalo okamžitou titulovou šanci, ale rozhodně by se jí přiblížil. Jak tento zajímavý zápas v těžké divizi dopadne, se dozvíme v neděli, kolem 4. hodiny ranní.

Zdroje:  Sherdog

Nejnovější články