Nástupový taneček a pak výhra KO, Martin Pacas na GLORY soupeře doslova vystřelil z ringu

Nástupový taneček a pak výhra KO, Martin Pacas na GLORY soupeře doslova vystřelil z ringu Martin Pacas vstoupil do prestižní organizace GLORY ve velkém stylu. | zdroj: Profimedia

Premiérový zápas v GLORY Martinu Pacasovi opravdu vyšel. Upozornil na sebe už svérázným nástupem do ringu, zápas pak vyhrál krásným KO.

Martin Pacas se po Tomášovi Možném jako teprve druhý slovenský kickboxer předvedl v prestižní organizaci GLORY. Smlouvu sice podepsal už loni, ale na svou premiéru si musel počkat bezmála rok. To se však rozhodně vyplatilo, protože se představil na jednom z nejnabitějších turnajů v historii organizace, kterému vévodily 3 titulové bitvy. 

Zápas slovenského těžkotonážníka s Turkem Ballim celý galavečer otevíral. Paco se blýskl už samotným nástupem do ringu, který si evidentně dost užíval.

Turecký bojovník se snažil dohnat výškový deficit agresivitou, Pacas se však nenechal rozhodit a technicky jej rozebíral. Balli šel poprvé k zemi už po minutě, když inkasoval čistý přední highkick. Počítání z toho sice ještě nebylo, ale stejný kop měl o něco později celý souboj rozhodnout. První kolo šlo bodově pravděpodobně na slovenskou stranu.

Ve druhém kole Balli zřejmě vycítil, že Pacasovi trochu dochází dech a ještě přitvrdil. Do úderů dával všechny síly a několikrát trefil Martina nebezpečnými háky. Bodově tak srovnal a třetí kolo mělo rozhodnout. Pacas stále sázel na svůj velmi rychlý highkick z přední nohy, kterým mířil na soupeřovu hlavu přesně ve chvílích, kdy mu spadly ruce. Několikrát moc nescházelo a turecký bojovník by šel k zemi, kopu však scházela potřebná razance.

Osudová chvíle přišla až necelou minutu před koncem. Jakmile Balli rozjel kombinaci rukama, Paco vyslal kop na hlavu pro změnu ze zadní levé nohy. Ten už potřebnou sílu měl a poslal Turka přes půl ringu do provazů. Martin soupeře doběhl a než se vůbec stačil z inkasovaného kopu vzpamatovat, zasypal ho kombinací úderů, až bezvládně vypadl z ringu. Ačkoliv se snažil vrátit zpět a pokračovat v boji, bylo vidět, že je úplně mimo a počítání rozhodčího bylo nemilosrdné.

Slovenský bojovník měl z výhry obrovskou radost, o čemž svědčily i velmi explicitní výrazy, které létaly vzduchem. Během pozápasového rozhovoru už byl Paco o dost klidnější: „Myslím, že to bylo trochu štěstí, protože jsem byl dost dřevěný. Naposledy jsem totiž zápasil před rokem. Doufám, že v příštím zápase už budu v lepší kondici,“ přiznal. Už teď ale ukázal, že se s ním v těžké váze musí počítat.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články