Víkendový souboj mezi Ferreirou a Dariushem slibuje žhavé zahájení hlavní karty

Víkendový souboj mezi Ferreirou a Dariushem slibuje žhavé zahájení hlavní karty Diego Ferreira - Beneil Dariush | zdroj: Profimedia

Diego Ferreira a Beneil Dariush už mají v UFC něco odbojováno a jsou tak příslíbem kvalitní zahajovací bitvy.

Úvodní zápas hlavní karty nadcházejícího turnaje UFC Vegas 18 nám přinese souboj zkušených bojovníků, kteří momentálně drží desáté a třinácte místo žebříčku lehké váhy. Diego Ferreira si to rozdá s Beneilem Dariushem.

A nepůjde o jejich první společný zápas. Prvně už se totiž potkali v roce 2014 v rámci akce UFC 179 a lépe z tohoto duelu nakonec vyšel Dariush, který urval po tříkolové bitvě vítězství na body. Od té doby se oba borci hodně vyprofilovali a stali se stabilními členy nejlepší patnáctky lehké váhy. I proto Ferreira věří, že má tento fight velký smysl.

„Tenhle zápas jsem opravdu chtěl, protože by měl dokázat, že si opravdu zasloužím být v žebříčku na pozici, na které se teď nacházím,“ řekl Ferreira pro server BJPenn. „Myslím, že to je dobrá výzva. Už jsme spolu jednou bojovali, ale to už bylo dávno a teprve teď to bude skvělý souboj. On přichází s pěti vítězstvími v řadě a já se šesti, takže to bude fakt dobrý.“

„Jsem připravený na všechno. Strategie, kterou připravujeme, zahrnuje vše. Od graplingu přes postoj až po box. Za mě si myslím, že zůstaneme hlavně ve stoje a budeme se rvát. A to mi vyhovuje, protože to jsou zápasy, které mám opravdu rád.“

Diego Ferreira - Anthony Pettis Diego Ferreira - Anthony Pettis | zdroj: Profimedia

Tato slova Ferreiru poměrně slušně charakterizují. Dlouhá léta už se sice profiluje především jako skvělý zápasník s excelentním brazilským jiu-jitsu, ale neztratí se ani v postoji a jeho striking není vůbec k zahození. To předvedl například proti Jaredu Gordonovi, kterého sestřelil krásným úderem na bradu. V posledním zápase proti Anthony Pettisovi už ale opět úřadoval na zemi a legendárního bojovníka donutil ve druhém kole odklepat svoji oblíbenou submisí (rear-naked choke).

A pokud je Ferreira poměrně všestranný, tak o Dariushovi to platí dvojnásob. Kromě získaného černého pásu v BJJ se prezentuje také jako skvěly thaiboxer. Svoji komplexnost předvedl v kleci už několikrát a jeho oponenti si před ním nemůžou být jistí v žádné pozici. Jeho poslední čtyři zápasy vypovídají za vše – dvě výhry submisí a dvě výhry KO. Obzvláště jeho spinning backfist proti Scottu Holtzmanovi ze srpna loňského roku byl hodně parádní.

Hned nad úvod hlavní karty bychom tak mohli dostat velkou porci kvalitního MMA, protože oba bojovníci se nebojí vlétnout do všeho po hlavě a jsou schopni maximálně zúročit své nabité zkušenosti. Zda vyhraje Perreira nebo Dariush bude jasné už v neděli v noci, protože hlavní karta začíná ve 2 hodiny ráno a je možné ji sledovat na ESPN a Premiere Sport.

Zdroje:  BJPenn.com , tisková zpráva

Nejnovější články