K soupeřům je nemilosrdný, jinak má ale Dariush srdce ze zlata. Za výplatu z UFC postavil na Haiti sirotčinec

K soupeřům je nemilosrdný, jinak má ale Dariush srdce ze zlata. Za výplatu z UFC postavil na Haiti sirotčinec zdroj: Profimedia

I drsná skořápka může ukrývat dobrou duši. UFC bojovník využívá finanční odměny, aby dělal ze světa lepší místo.

Íránsko-americký bojovník Beneil Dariush (19-4-1) bojuje v UFC už od roku 2014. Až nyní se ale dostává na výsluní. Posledních 5 zápasů vyhrál, 4 z toho dokonce před limitem a 3x si za to odnesl také finanční bonus 50 tisíc dolarů (takřka 1,2 milionu korun). Je to i proto, že se nebojí jít do divokých přestřelek, kde je to vždycky padesát na padesát.

Velmi blízko finanční prémii byl i v posledním zápase, když soupeře knockoutoval skvěle načasovaným backfistem. Prémii nezískal jenom proto, že převážil limit lehké váhy (-70 kg). O Beneilově charakteru vypovídá nejenom to, že KO nikterak neoslavoval, ale především jeho pozápasová řeč:

"Přestože jsem vyhrál, tak se stydím za to, že jsem neudělal váhu. Takže Dano White, pokud posloucháš a myslíš si, že si můj výkon zaslouží bonus, dejte ho Scottovi. Myslím, že by to bylo správné."

Kdyby však poražený Scott Holtzman věděl, na co Dariush vydělané peníze využívá, stejně by nejspíš jeho velkorysou nabídku nepřijal. Beneil totiž pomáhá, kde se dá a za peníze ze zápasů dokonce na Haiti postavil sirotčinec. Nedávno se pochlubil, že měl konečně možnost ho navštívit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Beneil Dariush (@beneildariush),Říj 12, 2020 v 2:38 PDT

Co se týče MMA kariéry, aktuálně patří Dariushovi 11. příčka v nabité lehké váze. Domluvený zápas s #6 Charlesem Oliveirou však musel být zrušen a tak si bude muset na vstup do TOP 10 ještě nějaký čas počkat. Za své výkony by si ale rozhodně zasloužil postup. Od nešťastného období mezi lety 2017-18, kdy dostal dvě KO, se totiž neuvěřitelně zlepšil a jeho zápasy vždycky doručí divácky atraktivní podívanou. 

Dariush samozřejmě není jediným bojovníkem, který se angažuje v dobročinných aktivitách. Například Dustin Poirier založil nadaci the Good Fight Foundation, se kterou nyní plánuje postavit boxerskou tělocvičnu, kam by děti z chudších poměrů měli vstup za dobré známky.

Zdroje:  Essentially Sports , BJPenn.com

Nejnovější články