Sandhagen si musí proklestit cestu k "tituláku" přes velezkušeného veterána Edgara

Sandhagen si musí proklestit cestu k "tituláku" přes velezkušeného veterána Edgara Cory Sandhagen | zdroj: Getty Images

Cory Sandhagen už tento víkend na turnaji UFC Vegas 18 poměří síly s matadorem Frankiem Edgarem.

Rok 2021 se přehoupl do února a nám se tak přiblížil turnaj UFC Vegas 18, který proběhne už následující víkend. Ve druhém hlavním zápasu večera se nám představí dvojka bantamové divize Cory Sandhagen proti žebříčkové čtyřce a bývalému šampionovi lehké váhy Frankiemu Edgarovi.

Sandhagen naposledy bojoval v říjnu 2020, kdy ve druhém kole sestřelil krásným kopem z otočky Marlona Moraese. Od té doby se snažil vyjednat zápas, který by ho udržel na špičce, zatímco se o titul popere šampion Petr Yan s vyzyvatelem a divizní jedničkou Aljamainem Sterlingem.

Nejdříve to vypadalo, že se Sandhagen domluví s T.J. Dillashawem, kterému nedávno skončil dvouletý trest za užívání zakázaných látek. Nakonec se ale situace změnila a americký bojovník si plácl s veteránem Frankiem Edgarem, pro kterého to bude od jeho přestupu do bantamové váhy teprve druhý zápas. V tom prvním po těžké pětikolové bitvě přetlačil těsně (a trochu kontroverzně) na body Pedra Munhoze.

„Myslím, že T.J. by byl pro mojí divizi asi větší jméno, a navíc je pořád v nejlepších letech,“ řekl Sandhagen v rozhovoru pro server MMA Fighting. „Bylo by to hodně přínosné. Ale bojovat s Frankiem Edgarem nebude také žádný med. Vím, že v perové váze schytal několik porážek, za což je velice jednoduché ho odepsat, ale když se podíváte na jeho zápas proti Munhozovi, tak odvedl skvělou práci. Vypadal výborně.“

Cory Sandhagen - Marlon Moraes Cory Sandhagen - Marlon Moraes | zdroj: Profimedia

„Vůbec nepůsobil jako kdyby mu bylo 38 let. Působil na mě opravdu dobře. Když prohrajete, tak je tento sport opravdu tvrdý, protože vás všichni začnou odepisovat. A myslím, že to se přesně stalo Edgarovi. Ale já jsem přesvědčený, že je pořád opravdu dobrý a myslím, že mě pořád může porazit, když mu to dovolím.“

Pro Sandhagena by mohlo mít vítězství cenu zlata, protože by ho s největší pravděpodobností hodilo rovnou do titulového zápasu. Na to se ale tento bojovník snaží nemyslet, protože ví, že plno jeho kolegů i po skvělých výkonech šanci na souboj o titulový pás nedostalo, což pro ně bylo ve finále těžce demoralizující.

„Takové věci vás opravdu přivedou k šílenství,“ myslí si Sandhagen. „Takže se snažím vložit svoji mentální energii do věcí, nad nimiž mám větší kontrolu. Jednou z nich je nasbírání co největšího počtu skalpů. Jednou bych se chtěl díky počtu poražených soupeřů dostat do Síně slávy UFC. To je pro mě velká motivace. Jsem nadšený, když vidím, jak si parádně vedu proti někomu, kdo je opravdu dobrý.“

Frankie Edgar - "Korean Zombie" Chan Sung Frankie Edgar - "Korean Zombie" Chan Sung | zdroj: Profimedia

Sandhagen pod hlavičkou UFC bojuje od roku 2018 a působí jako klasický prototyp mladší generace. Tento skvělý univerzál totiž dokáže své oponenty ukončit jak na zemi, tak v postoji a disponuje excelentní rychlostí. Ze svých sedmi zápasů v organizaci navíc prohrál jeden jediný (vloni proti Aljamainu Sterlingovi) a pouze dva soupeři mu dokázali vzdorovat až do časového limitu.

Edgar, který působí v UFC už od roku 2007, staví svůj styl na kombinaci tvrdého boxu a wrestlingu, což mu v minulosti přineslo ovoce v podobě dvojnásobného titulu v lehké váze a pozice vyzyvatele v „pérovce.“ Postupem věku ale začal trochu zpomalovat a to se projevilo také na jeho výkonnosti. Po třech prohrách ze čtyř zápasů se proto rozhodl sestoupit do druhé nejnižší váhové kategorie organizace.

Bude velice zajímavé sledovat, jak si poradí mladší bojovník s velezkušeným veteránem a zda si to Edgar se Sandhagenem rozdají spíše v postoji nebo na zemi. Vše je totiž možné. Jak tento zápas dopadne se dozvíme už ze soboty na neděli. Hlavní karta začíná ve 2 hodiny ráno a můžete jí sledovat jak na ESPN, tak na československém Premiere Sport.

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články