Frankie Edgar v pětikolové bitvě "ukradl" výhru Pedru Munhozovi a oba dostali bonus za zápas večera

Frankie Edgar v pětikolové bitvě "ukradl" výhru Pedru Munhozovi a oba dostali bonus za zápas večera Frankie Edgar trefuje Pedra Munhoze pravým zvedákem. | zdroj: Profimedia

Souboj mezi veterány nakonec vyhrál poněkud kontroverzně Frankie Edgar.

O hlavní zápas večera se na turnaji UFC on ESPN 15 postarali dva veteráni, Pedro Munhoz a Frankie Edgar. A všem ukázali pořádnou válku.

Pedro Munhoz šel do zápasu jako velký favorit, ale nakonec se z vítězství radoval Frankie Edgar, pro kterého byl zápas debutem v bantamové váze.

Celý zápas Pedro tlačil Frankieho po obvodu oktagonu. V prvním kole dokázal Pedro svým tlakem Frankieho trochu zaskočit a především svými tvrdými lowkicky narušoval Frankieho koncentraci. Oba přidávali tvrdé kombinace úderů a ke konci kola už se Frankie dokázal srovnat a zasadil několik dobrých zadních direktů do Munhozovy čelisti. Toto kolo bylo velice vyrovnané, o čemž svědčí také statistika signifikantních úderů, které těsně vyhrál Pedro Munhoz 30:29.

Druhé kolo bylo velice podobné, ale tentokrát se Frankiemu jeho výpady do protiútoku dařily více. Pedro z neznámého důvodu opustil svoji osvědčenou strategii s lowkicky a ve druhém kole nedal snad ani jeden. Frankiemu se podařilo trefit Pedra několika dobrými kombinacemi a toto kolo patřilo jemu.

Ve třetím kole se Pedro vrátil ke svým lowkickům a znovu s nimi měl úspěch. Frankieho přední noha nevypadala dobře a tvrdé kopy na lýtko jej zpomalily. Tohle kolo patřilo Munhozovi.

Ve čtvrtém kole pokračovala pořádná válka v postoji. Pedro začal více kopat frontkicky, Frankiemu se podařilo vzít na pár sekund Pedra na zem, ale nic z toho nevytěžil. Znovu se jednalo o velice vyrovnané kolo, které ale na signifikantní údery vyhrál Munhoz v poměru 35:24.

Do pátého kola šli oba borci už značně vysílení, ale pořád se zápas držel ve vysokém tempu. Frankie slavil úspěch svými kombinacemi úderů, Pedro zase svým jabem a lowkicky. Na signifikantní údery ale vyhrál Munhoz v poměru 47:33.

Pedro Munhoz byl přesvědčen, že pro výhru udělal dostatek, ale bodoví rozhodčí to viděli jinak. V poměru 48-47, 48-47 a 46-49 vyhrál Frankie Edgar na split decision.

Zápas to byl velice vyrovnaný, ale o něco lepším bojovníkem byl přece jen Pedro Munhoz. Frankie Edgar ale dal v každém kole více úderů, i když jimi trefoval méně než Munhoz. To mohlo v očích bodových sudích rozhodnout a tak výhru přiřkli jemu.

Netřeba dodávat, že Pedro byl z výsledku velice zklamaný:

„Jsem šťastný ze svého výkonu, byl to prostě pořádný zápas. Cítil jsem, že jsem vyhrál aspoň 3 z 5 kol. Teď se nad tím zamýšlím, jak to probíhalo, ale na konci dne jsem vděčný za příležitost bojovat a dělat to, co mám rád.“

„Bez pochyby jsem byl přesvědčený, že jsem udělal dost na to, abych vyhrál. První a druhé kolo byly hodně těsně, ale ve třetím, čtvrtém a pátém začal cítit můj tlak, dělal více kombinací, ale bylo to spíše tím, že se snažil přežít. A při vším repektu, je to skvělý bojovník, ale věřím, že jsem si dneska zasloužil vyhrát.“

Pedra může utišit alespoň to, že si spolu s Frankiem odnesl 50 tisíc dolarů za zápas večera.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články