Trevin Jones ustál neskutečné rány a pak svého soupeře potrestal. Za svůj výkon si vysloužil bonus 50 tisíc dolarů

Trevin Jones ustál neskutečné rány a pak svého soupeře potrestal. Za svůj výkon si vysloužil bonus 50 tisíc dolarů Trevin Jones trefuje Timura Valieva krátkým pravým hákem. | zdroj: Profimedia

Neuvěřitelné srdce a odolnost ukázal ve svém prvním zápase v UFC Trevin Jones, který vyhrál na TKO nad Timurem Valievem.

Trevin Jones ukázal neskutečnou dávku houževnatosti, když po prvním kole, které sotva přežil, dokázal zápas otočit a dal svému soupeři TKO ve druhém kole.

Výhra je o to víc působivější, protože Jones, rodák z pacifického ostrova Guam, vzal zápas doslova na poslední chvíli. Zatímco Timur Valiev, rodák z dagestánu, měl za sebou plný tréninkový kemp, Jones vzal zápas dva dny před uskutečněním. Valievovi totiž jeho původní soupeř na poslední chvíli odpadl, protože byl pozitivně testován na koronavirus. Zápas se tak odehrál v domluvené váze 140 liber (cca 63,5 kg).

První kolo začalo zlehka, ale brzy si Valiev získal respekt a svými tvrdými kopy na břicho zahnal Jonese ke kleci. Jones si s ním moc nevěděl rady a nechal se od dagestánského bojovníka okopávat. Netrvalo dlouho a jeden z Valievových frontkicků trefil Jonese přesně na solar plexus a Jonesovi očividně vyrazil dech.

Ten šel k zemi, ale hned se zase postavil a Valiev na něj spustil pořádné krupobití úderů. Mlátil jej do žeber a každá rána zněla jako prásknutí bičem. Trefoval jej highkicky, naskočenými koleny, ale Jones dokázal nemožné a ustál Valievovy největší rány, což pro Valieva muselo být velice frustrující. Na konci kola jej ještě vzal Jones na zem, ale byl rád, že první kolo, které se dalo klidně bodovat 10-8 pro Valieva, přežil.

Ve druhém kole už nebyl Valiev tak aktivní a polevil i v rychlosti svých útoků. Toho Jones zakrátko využil, když jej trefil tvrdým pravým předním hákem, zrovna když chtěl dát Valiev lowkick. Valiev spadl na zem a Jones jej několika dalšími ranami z guardu ukončil.

Jones tak dokonal famózní obrat zápasu a připsal si cenné první vítězství v UFC, nad těžkým soupeřem. Vítězství to bylo o to sladší, že Jones vzal zápas doslova na poslední chvíli a navíc za něj dostal bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články