Obrat roku? Daniel Rodriguez utekl hrobníkovi z lopaty, o chvíli později Granta sám knockoutoval

Obrat roku? Daniel Rodriguez utekl hrobníkovi z lopaty, o chvíli později Granta sám knockoutoval zdroj: Profimedia

Rodriguez a Grant se spolu sice původně neměli utkat, nakonec ale předvedli jeden z nejlepších zápasů večera.

Přijmout změnu soupeře na poslední chvíli není nikdy příjemná, zároveň ale bojovníci nechtějí zahodit měsíce tvrdé přípravy a hubnutí. Daniel Rodriguez se měl původně utkat s Takashi Satóem, jenže tomu start na poslední chvíli během vážení z neznámých důvodů zatrhla atletická komise. Najít takhle na poslední chvíli náhradu by nejspíš bylo nemožné, kdyby stejný osud nepotkal také Dwighta Granta. Tomu týden před zápasem kvůli zranění odřekl Jared Gooden, a pak také náhradník Calen Born.

Díky tomu, že byl Ovince St. Preux pár hodin před turnajem pozitivně testován na koronavir, dostal se navíc narychlo domluvený souboj Rodriguez vs. Grant na hlavní kartu. Možná i s tím spojená zvýšená pozornost tak oba bojovníky hnala dopředu a od prvních vteřin chodili do tvrdých přestřelek. Rodriguez (12-1) do zápasu vstupoval jako mírný favorit, ale Grant (10-2) ho hned v jedné z prvních pěstních výměn trefil na bradu a poslal k zemi. Tam ho zasypával tvrdými údery a zdálo se, že uvidíme velmi rychlý konec.

Rozhodčí mohl každou vteřinou zápas ukončit a také Rodrigueze varoval, ať něco dělá a nezůstává v pasivní obraně. Ten dokázal přežít půlminutovou salvu úderů a postavit se na nohy. Hned prvním úderem pak naopak poslal k zemi Granta. Na něm bylo znát, že s vidinou rychlého konce dal do svých úderů všechnu sílu a odešel fyzicky. Najednou tahal za kratší konec a i když stále hrozil tvrdými capáky, Rodriguez si ho zkušeně nahnal na pletivo a tam ho rozbral.

Daniel Rodriguez vs Dwight Grant zdroj: Profimedia

Daniel Rodriguez letos zažívá nejúspešnější rok kariéry. Po vstupu do UFC zatím nenašel přemožitele, nasbíral 3 vítězství, a pokud se mu bude dařit i nadále, brzy by mohl poskočit do TOP 15 welterweight divize, kde se to hemží zajímavými jmény.

Nejnovější články