Smolař dne, vsadil více než půl milionu na favorizovanou Agapovou, podceňovaná Dobson ji ukončila TKO

Smolař dne, vsadil více než půl milionu na favorizovanou Agapovou, podceňovaná Dobson ji ukončila TKO zdroj: Profimedia

V MMA stačí jedna rána a z velkého favorita je rázem poražený. Tentokrát na to doplatil neznámý sázkař.

Uplynulé UFC on ESPN bylo večerem outsiderů. Překvapil například veterán Frankie Edgar, který v zápase večera udolal Pedra Munhoze. Jednomu ze sázkařů však udělal čáru přes rozpočet ženský zápas. Vsadil totiž údajně 25 tisíc dolarů (v přepočtu cca 553 tisíc korun) na Mariyu Agapovou. O tom, jak velkou favoritkou kazachstánská bojovnice byla, svědčí i to, že v případě jejího úspěchu by sázkař získal "pouze" 40 tisíc korun. 

Není se čemu divit, protože soupeřka Shana Dobson měla na kontě 3 porážky v řadě a očekávalo se, že to bude pravděpodobně její poslední zápas v UFC. "Byla jsem obrovský outsider, šla jsem s tím do klece, bylo to moje palivo." Nevěřil jí údajně ani Dana White, ale hlavní UFC matchmaker Mick Maynard ho prý přesvědčil, že to bude vyrovnaný zápas.

Agapova naopak jela na vlně 3 výher, přičemž všechny získala hned v prvních kolech. Ani tentokrát se nechtěla v oktagonu zbytečně zdržovat a do zápasu vlétla v obrovském tempu a do úderů i kopů dávala spoustu sil. Při první příležitosti tedy Dobson raději vzala boj na zem. I tam ale Agapova po chvíli získala lepší pozici a nadále ukazovala, že zvolnit tempo rozhodně nehodlá. První kolo šlo na body rozhodně za ní, otázkou však bylo, jak dlouho vydrží nastolené šílené tempo.

Odpověď přišla hned na začátku druhého dějství, kdy byla na Agapovové zřejmá únava. Tentokrát to tedy byla ona, kdo po úvodních výměnách vzal boj na zem. Dobson se však po chvíli přetočila do vrchní pozice a započala demolici, které už Kazachstánka nedokázala vzdorovat. 

  Shana Dobson vs Mariya Agapova zdroj: Profimedia

Prohra sice určitě bolí, ale pokud se z ní dokáže teprve třiadvacetiletá bojovnice poučit, může v budoucnu ještě hodně dokázat. Na vrcholové úrovni totiž nejde zbrkle dávat do každého úderu 120 procent a věřit v ukončení v prvním kole. Poučí se možná i neznámý sázkař, který přišel o velké peníze. Na druhou stranu, pokud si dovolíte sázku půl milionu, asi nebudete žádný chuďas. Naopak Dobson může oslavovat setrvání v UFC a také bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články