Veterán Frankie Edgar se ve svém debutu v bantamové váze utká s nebezpečným Pedrem Munhozem

Veterán Frankie Edgar se ve svém debutu v bantamové váze utká s nebezpečným Pedrem Munhozem Frankie Edgar trefuje Maxe Hollowaye | zdroj: Profimedia

Frankie Edgar se chce dostat hned v prvním zápase na špičku bantamové divize. V tom se mu ale bude snažit zabránit Pedro Munhoz.

 

Frankie Edgar se v neděli chystá na svůj dlouho očekávaný debut v bantamové váze. Bývalý šampion lehké váhy a několikanásobný vyzyvatel v pérové váze se v hlavním zápase večera utká s nebezpečným Pedro Munhozem.

S Pedrem se měl Frankie původně utkat v červenci na Fight Islandu, ale poté, co byl brazilský bojovník pozitivně testován na koronavirus, byl zápas zrušen. Frankie ale nechtěl žádnou náhradu a řekl, že si na Pedra počká, protože pokud by vyhrál, zařadil by se mezi 5 nejlepších bojovníků momentálně velice nabité bantamové divize.

„Pedro je ve svojí váhovce už nějakou chvíli pořádný borec. Má pár velkých výher nad některými velice dobrými bojovníky. Výhra nad ním mě nasměruje přesně tam, kde chci být,“ řekl Frankie Edgar.

„V minulosti jsem vzal zápasy na poslední chvíli, nebo jsem akceptoval změnu v soupeřovi a ne vždycky to vyšlo tak jak jsem chtěl. Asi bych mohl říct, že jsem se poučil z některých svých omylů a tak jsem teď řekl, že si raději počkám,“ rozhodl se chytře Edgar.

Ač se to zdá neuvěřitelné, Frankie Edgar byl ještě před pár lety šampionem v lehké váze. Do této váhy na rozdíl od ostatních bojovníků skoro vůbec nehubnul a byl tak jedním z nejmenších v divizi. I přesto se díky svým schopnostem a hlavně neuvěřitelnému bojovnému srdci dokázal stát šampionem.

Frankieho přednostmi jsou především skvělý wrestling, který dokáže chytře a efektivně kombinovat s boxingem. Na svých nohou je i přes svůj věk 38 let pořád velice lehký a jeho footwork je legendární. Jeho největší devízou je ale již zmíněné srdce bojovníka, který se nikdy nevzdává a nenechá se zlomit, i když se zápas pro něj nevyvíjí nejlépe.

I přestože Frankie z posledních 7 zápasů prohrál 4 a vypadá to, že má svá nejlepší léta pravděpodobně za sebou, pořád doufá, že ještě zvládne udělat jednu jízdu směrem k titulu.

“Vím, že hodně lidí zpochybňuje, kde se teď ve své kariéře nacházím. Jsem trochu starší. Jdu o váhu níž. Lidi zpochybňují moje schopnosti.

„Chci tam jít a dokázat každému, že na to mám, ale hlavně chci dokázat sám sobě, že jsem pořád jeden z nejlepších bojovníků v jakékoliv váhovce.“

Proti Pedrovi Munhozovi to ale vůbec nebude mít lehké. Pedro si totiž v posledních devíti zápasech připsal 7 výher a pouhé 2 porážky. 33 letý brazilský bojovník má na koně 23 zápasů, z toho dokázal 18 krát vyhrát, 4 krát prohrát a jednou remizoval.

I když Pedro před rokem prohrál s Aljamainem Sterlingem, předtím dokázal knockoutovat Codyho Garbrandta a ukázal, že je s ním v divizi třeba počítat. Pedro má agresivní styl, je výborný v boxu, kde vyhledává přestřelky, ale neztratí se ani na zemi, kde exceluje ve svém BJJ.

Pro Frankieho tak bude bantamový debut proti Pedrovi Munhozovi opravdovým testem jeho schopností a rozhodně to nebude mít lehké. Hlavní kartu turnaje UFC on ESPN 15 můžete sledovat v neděli od 2:30 ráno.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články