Po prohraném boji o titul jde Frankie Edgar níž, do bantamu

Po prohraném boji o titul jde Frankie Edgar níž, do bantamu zdroj: Profimedia

Edgar stále nebyl spokojený se svou vahou a zkusí štěstí o třídu níž.

Frankie Edgar to po dohadech opravdu zkusí v jiné váze. Po lehké a pérové to teď bude pro změnu bantamová. Už nad tímhle bychom se mohli pozastavit, protože málokdo v UFC prošel tolika divizemi a patří to spíše do pionýrských dob MMA. Každopádně to ESPN potvrdil přímo trenér Mark Henry.

"Cítíme, že je to pro nás nový začátek," řekl Henry."Toho kluka miluju a myslím si, že takhle váha pro něj bude nejbezpečnější. Vždy je o dost lepší, když bojuje s protivníky ve své velikosti, potřebuje chlapy se stejnou výškou a dosahem - občas asi budou vážit víc než on, ale mám dojem, že je to pořád stejné hřiště."

Edgar naposledy podlehl na body Maxi Hollowayovi na turnaji UFC 240 a v posledních zápasech už bylo znát, že se blíží sklonku kariéry. Bantam pro něj bude něco úplně něco nového a vznikají veliké dohady, zda ho hned první borec totálně nezničí, protože Frankie bude muset projít ještě náročnějším shazováním.

Sám Edgar si ale víc než věří a je hodně nabuzený i podle toho, co říká. "Tajemství je venku! Dlouho jsem se vyhýbal tomu, abych shazoval váhu, ale teď nastal ten správný čas. Už se těším na nový začátek." Je otázka, zda v sedmatřiceti letech je tato změna vhodná. S každým rokem je shazování těžší a mnoho bojovníků jde raději výš. Také je ale pravda, že Edgar není na pérovou váhu moc velký a v bantamu by mohl naopak využít kromě svých zkušeností a zápasu i fyzickou převahu.

Zdroje:  ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články