Veterán UFC Frankie Edgar strávil Vánoce v depresích, teď chce o váhu níž

Veterán UFC Frankie Edgar strávil Vánoce v depresích, teď chce o váhu níž zdroj: Profimedia

Edgar prozradil, proč ho tolik sebrala poslední prohra a kde by chtěl ukončit kariéru.

Několikanásobný uchazeč o šampionský titul a veterán UFC Frankie Edgar teď neprožíval zrovna lehké období. Z posledních čtyř zápasu třikrát kapituloval a především poslední prohra, kdy ho na předvánočním turnaji v jihokorejském Busanu sestřelil v prvním kole Chan Sung Jung (přezdívaný „Korean Zombie“), mu ke konci roku přidělala plno vrásek.

To také Edgar potvrdil v rozhovoru s Joe Roganem v jeho YouTube podcastu „JRE MMA Show.“ „V souboji s „Korean Zombie“ jsem měl pocit, že nemám šanci to dát. Vyřídil mě opravdu dobrou ranou. A já byl úplně na dně. To bylo hodně těžké. Nikdo nemá rád prohry - nikdo soutěživý - a já to nesl opravdu špatně. Blížili se Vánoce a já vzal tenhle fight jako náhradník dva týdny před uskutečněním."

„Žádný zápas jsem nikdy nepřijal s pocitem, že bych nevyhrál. I tady jsem byl ve formě. Trénoval jsem opravdu dobře. Věřil jsem si. Myslel jsem si, že tam přijdu, toho chlapa vyřídím, a zase odjedu domů a užiju si Vánoce. Opak se stal pravdou. Během svátků jsem byl trochu v depresi. Snažíte se být milý a láskyplný ke své rodině, ale pořád se vám dokola točí v hlavě, že jste právě dostali TKO.“

Z toho nejhoršího se Edgar už ale dostal a stále uvažuje o přesunu do nižší váhové kategorie, a to i přesto, že mu v UFC zbývá kontrakt na jediný zápas. „Půjdu teď dolů do bantamové váhy. Teď mám 70 kilogramů, před posledním bojem jsem měl 65,5 a to už jsou jen 4 kila do 61,5. Myslím, že by mi to mohlo vyjít na příští léto."

Co bude dál, Frankie úplně neřeší, ale kariéru by nejraději ukončil v největší organizaci na světě. „V únoru tomu bude 13 let , co jsem v UFC. A peníze mi stále mají co říct. Když budu upřímný, tak bych chtěl v UFC i vše ukončit. Když jsem vstupoval, tak jsem měl statistiku 5-0. Hodně jsem tu vyrostl. Bylo by hezké to tady dokončit, ale všechno musí dávat smysl.“

Zdroje:  YouTube PowerfulJRE

Nejnovější články