Veterán UFC Alistair Overeem chce ve 40 letech znovu zaútočit na titulový zápas. Pak ukončí kariéru

Veterán UFC Alistair Overeem chce ve 40 letech znovu zaútočit na titulový zápas. Pak ukončí kariéru zdroj: Profimedia

Čas se mu krátí. Alistair Overeem si chce užít poslední jízdu za titulovým duelem, aby mohl v poklidu pověsit rukavice na hřebík.

UFC si po nabitém týdnu dalo na konci ledna krátké volno, ale už příští víkend otevře své brány turnaj s podtitulem Vegas 18. Na něm se v hlavním zápase v těžké váze představí veterán organizace a bývalý titulový vyzyvatel Alistair Overeem, kterému bude čelit Alexander Volkov.

Overeem patří k opravdovým MMA matadorům, protože ve 40 letech odbojoval za svoji kariéru neuvěřitelných 66 zápasů, a navíc je stále schopný konkurovat aktuální špičce. Ze svojí výbušnosti a tvrdých úderů totiž neztratil vůbec nic a pokud se rozjede, málokterý ze spolubojovníků mu vydrží odolávat až do konce časového limitu. Jakožto zkušený matador navíc zápasí velmi chytře a nesnaží se vše uhrát na sílu a tvrdost.

I proto drží v těžké váze pátou příčku a hodlá vyrazit na poslední jízdu za titulovým zápasem. „Jsem v nejlepší formě, v jaké jsem kdy byl a mám teď dvě výhry v řadě,“ řekl pro server MMA Junkie. „Myslím, že moje fighty jsou dobré a zábavné. Když si udržím takovou trajektorii, tak dostanu další „titulák,“ který bude mým posledním, protože čas se krátí.“

Walt Harris - Alistair Overeem Walt Harris - Alistair Overeem | zdroj: Profimedia

Své formy a neutuchající touhy po bojování si Overeem neskutečné váží, ale také si uvědomuje, že patří k nejstarším aktivním zápasníkům a moc dalších šancí dostat se na absolutní vrchol už nejspíše nedostane. Pokud by navíc nad hlavu zvedl vysněný šampionský pás, neexistovala by pro něj žádná další meta.

„Musíme být realističtí a od toho se odvíjí také můj poslední útok na titulový duel“ svěřil se Overeem. „Vážně nebudu bojovat do pětačtyřiceti. Bude to závěrečná jízda. Pak už jen díky všem a uvidíme se v příštím životě. Pokud bych titul vyhrál, tak bych šel do důchodu okamžitě. V takové chvíli neexistuje nic víc, co by ještě bylo možně dokázat.“

V těžké divizi je teď na špičce poměrně velký přetlak. Na zápas se chystá šampion Stipe Miocic s vyzyvatelem Francisem Ngannouem a za rohem číhá Jon Jones, Curtis Blaydes nebo Jairzinho Rozenstruik, takže zde není momentálně moc místa pro další. Pokud by ale Overeem dokázal nad Volkovem zvítězit, mohl by se mezi pronásledovatele dost možná protlačit. A za svoji neutuchající výkonnost by si to rozhodně zasloužil.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články