Overeem se chce pomstít za ošklivé zranění a volá po odvetě s Rozenstruikem. "Musíme si to zopakovat!"

Overeem se chce pomstít za ošklivé zranění a volá po odvetě s Rozenstruikem. "Musíme si to zopakovat!" Alistair Overeem vs. Jairzinho Rozenstruik | zdroj: Profimedia

Přestože holandského bojovníka od vítězství dělilo jen pár vteřin, zápas s Rozenstruikem prohrál a odnesl si navíc brutálně roztržený ret. Overeem však neztratil úsměv a volá po odvetě.

Nestárnoucí Alistair Overeem vyhrál čtyři z posledních pěti utkání a ve svých 40 letech okupuje pěkné páté místo žebříčku těžkých vah. Jeho cílem je však zisk titulu. Nebýt smolné porážky s Jairzinho Rozenstruikem, mohl teď už být svému snu na dosah. Není tedy divu, že volá po odvetě se svým přemožitelem. Ten je aktuálně trojkou divize a z případné odvety by mohl vzejít budoucí titulový vyzyvatel. 

Overeem a Rozenstruik se poprvé utkali v prosinci loňského roku na akci UFC on ESPN 7 pořádaném v hlavním městě USA Washingtonu D.C. Na stejném turnaji se ukázal i Makhmud Muradov, který dokonce získal bonus za výkon večera. 

Alistair je známý tím, že dokáže soupeře skvěle číst a zvolit mu na míru ideální zápasovou taktiku. Přesně to se mu dařilo téměř celý zápas. Ovládl první čtyři kola a do pátého vstupoval s výrazným bodovým náskokem. Rozenstruik však v posledním kole přišlápl plyn, soupeře zatlačil a pět vteřin před koncem zápasu duel jedním "šťastným úderem" rozhodl. Surinamský bojovník trefil Overeema přesným hákem, který ho doslova posadil na zadek a navíc mu velmi ošklivě roztrhl horní ret. Overeem sice zůstal při vědomí, ale rozhodčí Dan Miragliotta se rozhodl utkání zastavit pouhé čtyři vteřiny před koncem pátého kola. 

Zastavení bylo velmi kontroverzní, protože Overeem potřeboval pouhé vteřiny, aby utkání dotáhl k jasnému bodovému vítězství. Sudí se však rozhodl ochránit zdraví bojovníka a nutno říci, že zcela po právu. Alistair si odnesl jeden z nejhrozivěji vypadajících "cutů" v dějinách UFC. 

Alistair Overeem Víc než roztržený ret Overeema bolelo to, že prohrál v podstatě vyhraný zápas | zdroj: Profimedia

Rozenstruik si připsal největší vítězství své kariéry a zapsal se povědomí fanoušků po celém světě. V následujícím zápase sice po pár vteřinách padl pod ranami Francise Ngannou, ale po vítězství nad Juniorem dos Santosem znovu pokukuje po titulu a odveta s Overeemem je lákadlo, které si patrně nenechá ujít. 

Overeem využil svůj twitterový účet, kde napsal: 

"Vyškolil jsem ho. Se vší úctou, myslím si, že se jednalo o špatné rozhodnutí sudího. Ukončil to vteřiny před koncem. Musíme ten zápas zopakovat."

Situace v těžké váze není jednoduchá a na titul myslí hned několik bojovníků za sebou. Stipe Miočič je do března mimo hru, a pak by se měl utkat s Francisem Ngannou, který vyhrál čtyři utkání v prvním kole. Po zápase s top soupeřem volá také Alexander Volkov a kartami v heavyweight zřejmě zamíchá i Jon Jones, který se rozhodl přestoupit o váhu výš z polotěžké divize, které po léta dominoval.

Pokud chce Overeem naposledy bojovat v titulovém zápase, musí porazit bojovníky z nejlepší trojice a jelikož nemá domluvený žádný souboj, odveta s Rozenstruikem dává velký smysl.

Zdroje:  BJ Penn.com

Nejnovější články