"Rozenstruik? Toho chlapa jsem zničil," prohlásil Overeem. Odvetě se nebrání, ale neprahne po ní

"Rozenstruik? Toho chlapa jsem zničil," prohlásil Overeem. Odvetě se nebrání, ale neprahne po ní Alistair Overeem po prohře s Rozenstruikem | zdroj: Profimedia

Alistair Overeem miluje zápasení jako málo kdo jiný a i ve svých čtyřiceti letech stále touží získat titul v UFC. Dočkáme se odvety s Jarzinho Rozenstruikem?

Nestárnoucí Alistair Overeem (47-18-1) znovu míří za titulem. Čtyřicetiletý veterán si připsal cenné vítězství nad Augusto Sakaiem a vyhlíží dalšího protivníka. Dle žebříčku UFC se nabízí Derrick Lewis, ale sám holandský bombér se nebojí ani odvety s Jairzinho Rozenstruikem. Moc dobře ví, že nebýt téhle smolné porážky, pravděpodobně by již klepal na brány titulového zápasu. 

V prosinci loňského roku vyhrával Overeem všechna kola a mířil za jasným vítězstvím na body. Rozenstruik ale zápas otočil v posledních vteřinách pátého kola, když jedním tvrdým úderem Alistairovi roztrhl horní ret a rozhodčí zápas v čase 24:56 odmával.

  Alistair Overeem Víc než roztržený ret Overeema bolelo to, že prohrál v podstatě vyhraný zápas | zdroj: Profimedia

Overeem se ale smolnou prohrou nenechal rozhodit a v hlavním zápase UFC Fight Night 176 naskočil opět na vítěznou vlnu. Odskákal to Augusto Sakai, kterému zlomil dvě žebra a v pátém kole zápas ukončil tvrdým ground & pound. Jednalo se již o 42. ukončení před limitem v Holanďanově předlouhé kariéře a potvrdil tak, že útok na titul myslí pořád vážně. 

V rozhovoru se Overeem vyjádřil, že zápas s Rozenstruikem ovládl a prohrál špatným rozhodnutím sudího.

“Rozenstruik? Toho chlapa jsem zničil. Školil jsem ho, jako malého kluka. Dle mého názoru byl zápas špatně ukončený, zbývalo pár sekund.” 

“S odvetou nemám žádný problém. Ve své hlavě jsem ho porazil. Zvítězil pouze na papíře a moc dobře to ví. Klidně ho porazím znovu.” prohlásil sebevědomě bývalý titulový vyzyvatel.

Výhra nad Overeemem posunula Rozenstruika k zápasu s kamerunským predátorem a Francis Ngannou, který ale potvrdil famózní formu a Rozenstruika ukončil během pouhých dvaceti sekund. Surinamský bojovník se ale z drtivé porážky, navíc první v kariéře, rychle otřepal a na turnaji UFC 252 porazil Juniora dos Santose. 

Alistair Overeem zdroj: Profimedia

Overeem má z posledních pěti soubojů čtyři vítězství a je si vědom, že potřebuje přidat nejméně jedno navíc, aby se probojoval k titulovému utkání. 

“Kdybych takhle hloupě neprohrál, už bych šel za titulem. Nyní potřebuji další vítězství.” 

Úřadující šampion Stipe Miočič pravděpodobně nastoupí s Francisem Ngannou v odvetě utkání z turnaje UFC 220, kde Predátora suverénně porazil po pěti kolech na body. Alistair mezitím plánuje přidat další vítězství a naposledy zaútočit na jediný "velký" titul, který mu chybí v jeho sbírce trofejí. Tohle je teď pro něj hlavní motivace.

“Ještě jsem se nerozhodl, jak dlouho budu ještě zápasit. Uvidíme, jak to půjde. Stále to miluji. Stále se dokážu zlepšovat a posouvat vpřed. Pravděpodobně mám ještě dva, možná tři roky. Uvidíme.” 

V těžké váze stačí jeden tvrdý úder a zápas končí. Overeemova brada už sice nemá výdrž jako za mlada, ale je to starý lišák, který se dokonale drží své taktiky a pokud se vyvaruje hloupých chyb, možná nakonec vystoupá na pomyslný Olymp a ukončí kariéru jako šampion UFC. 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články