Nový šampion na obzoru, legendu vyřídil za pár sekund naskočeným kolenem

Nový šampion na obzoru, legendu vyřídil za pár sekund naskočeným kolenem Cory Sandhagen - Frankie Edgar | zdroj: Profimedia

Cory Sandhagen předvedl další skvělé KO, kterým po necelé půl minutě poslal k zemi veterána UFC Frankieho Edgara.

Bantamová váha, co-main fight. Cory Sandhagen má odbojováno už sedm zápasů a v nich našel pouze jediného přemožitele. I proto mu před dnešním večerem patřila druhá příčka žebříčku. Ta znamenala jediné. Pokud by v tomto zápase zvítězil, tak by se mu příště mohla přiblížit na dosah šance bojovat o šampionský pás.

Frankie Edgar patří zase k absolutním veteránům UFC. V organizaci působí od roku 2007, několikrát obhájil titulový opasek v lehké váze, stal se vyzyvatelem v pérové divizi a nyní zkouší štěstí v "bantamu." Zde v prvním zápase se štěstím zvládl na body pětikolovou bitvu nad Pedrem Munhozem, čímž sí získal pozici čtyřky. Nyní mohl potvrdit, že se mu vrací forma.

A tento duel byl neskutečná bomba. Dá se říct, že doslova. Edgar zabral střed klece a snažil se o pár vypadů. Sandhagen ale svým rychlým pohybem několikrát opsal kružnici a nenechal se vůbec rozhodit. Naopak v první dobrý moment zaútočil. A to tak, že okamžitě rozhodl zápas.

Po menší otočce se Cory rozhodl pro naskočené koleno, jenž tvdě trefilo Edgarovu hlavu a ten se bezvladně sesunul k zemi. Na časomíře v tu chvíli neuběhlo ani půl minuty. Parádní a rychlé KO. A i přesto, že přišlo na začátku roku, tak už má rozhodně svoje místo mezi těmi nejlepšími z letošní sezóny.

"Jsem teď jiné monstrum, než jsem byl před zápasem se Sterlingem," řekl Sandhagen v pozápasovém rozhovoru. "Naučil mě pár lekcí. Vím, že Yan (nynější šampion) chce po výhře bojovat s T.J. Dillashawem a to je pro mě odpad. Bojujte se mnou, jsem ten nejtvrdší chlap hned za Aljamainem."

Vítěz: Cory Sandhagen - KO - 1. kolo (0:28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články