Overeem po nesmělém začátku v závěru kickboxerské bitvy roku zabral a poslal Hariho do důchodu

Overeem po nesmělém začátku v závěru kickboxerské bitvy roku zabral a poslal Hariho do důchodu Alistair Overeem se po 12 letech vrátil do ringu vítězně, první dvě kola ale prohrál | zdroj: FOTO: GLORY Kickboxing

Po takřka 13 letech se v ringu znovu utkali dvě legendy bojových sportů, aby rozsekli rivalitu ze zlatých časů japonské K-1.

Alistaira Overeema zná většina fanoušků především jako MMA bojovníka, velkého úspěchu ale tento obrovitý Nizozemec dosáhl také v kickboxu, když v roce 2010 zvítězil v prestižním turnaji K-1. Do ringu se s velkými rukavicemi vrátil až letos, aby uzavřel zápasovou trilogii s Badrem Harim. Tomu se sice v posledních letech moc nedařilo, ale upozorňoval, že i zraněný lev je pořád lev.

Souboj vypsaný na tři kola po třech minutách se uskutečnil v sobotu večer na zaplněném fotbalovém stadionu v holandském Arnhemu. Většina publika byla na straně Hariho a každý jeho úder či kop hlasitě podporovala. První kolo Marokánec jasně vyhrál, Overeem jako by se nemohl dostat do tempa, které je v kickboxu o dost vyšší než v MMA zápasech. I druhé kolo se neslo v podobném duchu, Alistair ale ke konci trefil tvrdý zvedák na bradu, po němž se Harimu podlomily nohy. Nebyl sice počítaný, ale jako by mu to vzalo vítr z plachet.

V závěrečné tříminutovce Reem neustále tlačil dopředu. Frekvence jeho úderů sice nebyla nejvyšší, ale dával do nich maximální sílu a bylo vidět, že to funguje. V půlce kola šel Hari po háku na bradu do počítání a po několika dalších vteřinách putoval k zemi podruhé a svému rohu signalizoval, že má něco s rukou. Vstával pak jen hodně ztěžka, ale nakonec se mu podařilo přežít až do závěrečného gongu.

Díky poslednímu kolu bral celkové vítězství na body Overeem a prohlásil se šampionem. "Rico tu není, nebrání svůj pás, šampionem GLORY jsem já."

Právoplatný šampion Verhoeven se ale záhy objevil přímo v ringu, kde s rádoby zlým výrazem Alistaira varoval, že pokud předvede stejný výkon jako s Harim, nevydrží ani dvě kola. "Já se tak bojím," smál se Overeem, podle nějž by v opravdové pouliční bitce Rico moc dlouho nevydržel. "Nejsme na ulici, tady jsme v kickboxerském ringu, to je to, co děláme," kontroval šampion. Situaci připomínající wrestlingovou show přerušil až Hari, který hádající se kluky poprosil o mikrofon, aby mohl oznámit, že nejspíš končí kariéru. Následně se všichni tři přátelsky objali.

Overeem měl štěstí, že se mohl před titulovým zápasem rozehřát, protože v současné formě by s největší pravděpodobností proti šampionovi v nejlepších letech skutečně neměl šanci. Zároveň ale ukázal, že ránu v ruce pořád má a bojuje velmi chytře, pětikolový zápas by mu navíc měl sedět mnohem lépe. Kdy ale na střet dojde, zatím není jasné, pravděpodobně nejdříve na začátku příštího roku.

Pro Hariho by byl odchod do důchodu asi rozumnou volbou, v posledních letech se mu totiž vůbec nedaří a občas to vypadá, že v něm bojovnický oheň trochu pohasl. Na druhou stranu je stále asi největší hvězdou GLORY a těší se silné podpoře fanoušků.

Zdroje:  Glory Kickboxing

Nejnovější články