Hnus! Hromadná bitka fanoušků zničila kickboxerský turnaj

Hnus! Hromadná bitka fanoušků zničila kickboxerský turnaj Badr Hari | zdroj: Profimedia

Bitky chuligánů známé především z fotbalu, se bohužel přenesly i do kickboxu. Jeden z nejočekávanějších letošních zápasů musel být kvůli tomu před posledním kolem zrušen.

badr

Měla to být oslava kickboxu. Prestižní organizace GLORY domluvila odvetu mezi legendárním Badrem Harim a Arkadiuszem Wrzosekem. Oba se střetli loni, a přestože šel Polák třikrát k zemi a byl v obrovských problémech, nakonec nečekaně slavil životní vítězství, když Marokánce vypnul parádním kopem.

Do odvety ve vyprodané Trixxo aréně v Belgii už Wrzosek nastoupil očividně bez respektu, přesto celkem vyrovnané první kolo vyhrál 10:9 na body Hari. Ve druhém už vysloveně dominoval, ale polský bojovník jej v závěru překvapil naskočeným kolenem. Po počítání se pokračovalo a Badr pár posledních vteřin do konce tříminutovky přežil.

Jenže během pauzy před posledním kolem to začalo v hledišti mezi tábory obou bojovníků vřít. Wrzoseka přijeli podpořit chuligáni polského fotbalového klubu Legie Varšava a ani fanoušci Hariho jsou obecně známí svou horkokrevností. Vzduchem tedy začaly létat židle a domluvy pořadatelů i trenérů bohužel nepomohly. Nakonec tedy oznámili, že akci ruší. Přivolána byla i pořádková policie, aby zabránila střetům mimo halu.

Bohužel jsme se tedy nedozvěděli, kdo by nakonec zvítězil a přišli jsme také o hlavní zápas večera, v němž měli síly poměřit těžkotonážníci Jamal Ben Saddik a Levi Rigters. Zatímco Hari zmizel do šatny, Wrzosek šel své fanoušky pozdravit do hlediště. Na Instagramu poté napsal, že oni byli ti klidní a problémy nezačali. Více se prý vyjádří brzy.

Arkadiusz Wrzosek Arkadiusz Wrzosek se svými fanoušky, kteří ho možná připravili o vítězství | zdroj: Profimedia

Fandění samozřejmě ke sportu patří, ale násilí v hledišti rozhodně ne. Situací byli dost zaskočeni i sami organizátoři, kteří s podobným scénářem zřejmě vůbec nepočítali. Uvidíme, jaké závěry z toho vyvodí.

Na zápas i záběry z hlediště se můžete podívat ve videích níže:

Zdroje:  Glory Kickboxing

Nejnovější články