V UFC oktagonu mu to nevyšlo, vrátí se jeden z nejlepších kickboxerů světa do ringu?

V UFC oktagonu mu to nevyšlo, vrátí se jeden z nejlepších kickboxerů světa do ringu? Gokhan Saki patřil k těm nejlepším kickboxerům na světě. | zdroj: Getty Images

Kdo sledoval bojové sporty ještě před vzestupem Conora McGregora a MMA, nebude mu určitě cizí jméno Gokhan Saki. Turecký bojovník patřil mezi nejvýraznější bojovníky slavné K-1, v roce 2008 se dokonce stal šampionem, když zvítězil v tradiční pyramidě. Nastupoval v těžké váze, a přestože byl často oproti svým soupeřům ve značné výškové i váhové nevýhodě, dokázal jim zatápět svými bleskovými boxerskými kombinacemi. 

Mezi jeho památné zápasy patří například epická bitva s tehdejším týmovým kolegou Alistairem Overeemem v semifinálne K-1 World GP 2010, do níž nastoupil se zlomenou pravou rukou. Tu tím pádem nemohl používat, přesto svému mnohem většímu soupeři pořádně zatopil a dokonce ho bleskovou otočkou poslal k zemi. 

Po krachu K-1 přešel do organizace GLORY a brzy se stal prvním šampionem těžké váhy. V roce 2015 mu však byl titul pro neaktivitu odebrán a Saki se na dva roky odmlčel. Až v roce 2017 oznámil velkolepý návrat, k všeobecnému překvapení však zamířil do MMA a rovnou podepsal s UFC. Tam ho přivítal českým fanouškům dobře známý Henrique da Silva (pozn. V roce 2019 nastoupil v Oktagonu proti Gottwaldovi a Vémolovi). Saki vyhrál v posledních vteřinách prvního kola tvrdým KO, za které si následně připsal i finanční prémii.

Od turecko-nizozemského bojovníka se očekávaly velké věci. Kvůli zranění však musel takřka rok pauzírovat. Do zápasu s Khalilem Rountreem nastupoval jako jasný favorit, Američan mu však od prvních vteřin dával najevo, že z něj strach nemá a jasně ukázal, že kickbox a boj v postoji v MMA není to samé. Po minutě a půl Sakiho skvěle načasovaným úderem sestřelil k zemi a byl konec.

Ačkoliv se měl Saki vrátit, vleklé zdravotní problémy ho opět držely mimo oktagon. Na konci minulého roku ale na Instagramu celkem překvapivě nepřímo vyzval šampiona GLORY Rico Verhoevena. Šlo sice jen o řečnickou otázku, ale ta napovídala, že Rebel pravděpodobně končí v UFC. To se nedlouho poté potvrdilo, stejně jako návrat ke kickboxu. Organizace GLORY aktuálně určitě nepohrdne hvězdou Sakiho formátu, obzvlášť, pokud bude opět chtít nastupovat v těžké váze. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Gokhan Saki (@gokhansaki)

Zdroje:  LowKick MMA

Nejnovější články