Kickboxer Badr Hari se v sobotu vrací do ringu, bude z toho další tvrdé KO?

Kickboxer Badr Hari se v sobotu vrací do ringu, bude z toho další tvrdé KO? zdroj: Profimedia

"V tomhle sportu není žádný respekt, jen nenávist, násilí a knockoutování lidí," nechal se slyšet známý bouřlivák Badr Hari, který během své kariéry zničil většinu svých soupeřů před limitem.

V časech, kdy K-1 kralovala bojovým sportům, byl Badr Hari jednou z největších hvězd a zároveň  největším „bad boyem“ kickboxu. Svým agresivním stylem dokázal porazit v podstatě každého soupeře. Často vsázel na jednu kartu a od začátku šel po hlavě do přestřelky. Překvapil tak třeba prakticky neporazitelného obra Semmy Schilta a ukončil ho hned v první minutě zápasu.

V podobném stylu zastavil také spanilou jízdu Alistaira Overeema, který si do K-1 odskočil z MMA a kosil jednoho soupeře za druhým. Badr vždy doručil divácky atraktivní podívanou, a přestože v posledních několika letech takřka neboxoval, má na kontě úctyhodných 121 zápasů, z nichž 106 vyhrál a 92krát ukončil soupeře KO.

Nyní ho čeká návrat, naposledy zápasil loni v prosinci. Šampionovi těžké váhy GLORY Rico Verhoevenovi tehdy pěkně zatápěl a dal vzpomenout na staré dobré časy K-1. Ostře sledovanou odvetu zápasu z roku 2016 ale bohužel opět ukončilo zranění. Nyní se Hari chystá sestřelit Verhoevenova týmového parťáka Benjamina Adegbuyie. "Můj trenér i Rico Badra dobře znají, takže mi poradili nějaké věci, které vám 19. prosince ukážu," usmíval se během online tiskovky Rumunský bojovník.

Oproti němu Badr dostál své přezdívce "Bad boy" a celou dobu se do kamery mračil. "Jediné, co ho mohli naučit, je to, že bouchám tvrdě. Když ho trefím, spadne na zem. Tak to je. Nerespektuju ho, možná jako člověk, až bude po zápase, ale teď je to můj nepřítel. V tomhle sportu není žádný respekt, jenom nenávist, násilí a knockoutování lidí."

Adegbuyi ale vypadal, že ani on nemá vůči ostřílenému soupeři přehnaný respekt a naznačil, že je Hari simulant a jakmile se mu nedaří, hledá cestu ze zápasu ven. Narážel tím na dva zápasy s Verhoevenem, které Maročan vzdal kvůli údajným zraněním.

"Jasně, myslím, že mluví pravdu," reagoval cynicky Hari, který ma na kontě třikrát tolik profesionálních zápasů jako Adegbuyi. "Sleduje mě už dlouhou dobu, takže určitě viděl zápasy s Zimmermanem, s Karaevem nebo zápas s Overeemem," připomněl památné souboje, kde byl sice počítaný, ale dokázal se zvednout a zabojovat o vítězství. "Jestli si opravdu myslí, že se jen tak vzdávám, tak uvidíme. Zápas s tímhle chlapem jsou snadno vydělané peníze. Je to jako projít se parkem."

"Nemyslím, že bych musel lidem říkat, jakého Badra uvidí. Sledovali mě 20 let, jak knockoutuju lidi, tak to prostě je. Příští víkend to bude stejné," odpověděl po svém na to, v jaké se představí formě. A jeho predikce? "Knockoutuju ho v 1. kole."

Adegbuyi byl skromnější a řekl, že svou výhru vidí až ve druhém kole. Badr se jen zasmál: "To přece nejde, když tě sestřelím už v tom prvním."

GLORY zdroj: Profimedia

V zájmu fanoušků i samotné organizace je, aby vyhrál Hari. Pokud pak totiž na dalším turnaji svůj titul obhájí Rico Verhoeven, bude zaděláno na další odvetu, kterou by asi chtěl vidět nejeden fanoušek kickboxu.

Zdroje:  tisková konference

Nejnovější články