KSW Colosseum 2 má hlavní zápas, půjde o uzavření trilogie

KSW Colosseum 2 má hlavní zápas, půjde o uzavření trilogie Scott Askham vs. Mamed Khalidov | zdroj: Foto: se svolením KSW

Polská organizace KSW postupně odhaluje zápasy pro svůj největší letošní turnaj, kde se očekává až 60 tisíc diváků.

Na 3. června KSW plánuje gigantický turnaj nazvaný Colloseum 2, který se odehraje na Národním stadionu ve Varšavě. V roce 2017 se tam na zápasy v kleci přišlo podívat přes 57 tisíc diváků, čímž se tato událost zařadila na druhé místo historických tabulek v návštěvnosti. A promotéři by samozřejmě tento úspěch rádi minimálně dorovnali.

Prvním ohlášeným duelem byl Mariusz Pudzianowski vs. Artur Szpilka. Bývalý strongman s bohatými zkušenostmi z MMA proti ostřílenému boxerovi, který si premiéru v oktagonu odbyl teprve loni a zatím si připsal dvě výhry, obě před limitem. To Pudzian si po pěti vítězstvích loni v prosinci připomněl chuť porážky, když v superfightu s Mamedem Khalidovem padl už za necelé dvě minuty.

A právě Khalidov bude hlavní hvězdou červnového megaturnaje. Čeká ho závěrečný díl zápasové trilogie s britským rivalem Scottem Askhamem.

V prvním vzájemném souboji se z vítězství na body radoval Askham, toho času šampion střední váhy. Jenže odveta měla následující rok úplně jiný průběh. Khalidov na nic nečekal a už po půl minutě soupeře poslal k zemi parádním switch-kickem. 

Od té doby jsme Angličana v kleci neviděli, jeho návrat zbrzdily problémy se zády. A ani jeho přemožitel nebyl příliš aktivní. Po roční pauze totiž nastoupil proti rozjetému Soldičovi, který ho knockoutoval tak brutálně, že se spekulovalo o konci kariéry. Khalidov se ale na konci loňského roku vrátil monstrózním superfightem s Pudzianem, kterého dokázal rychle porazit.

Odveta dává smysl, pro 42letého Khalidova by se asi jen těžko hledal nějaký jiný smysluplný soupeř. Část fanoušků je ale zklamaná, že půjde o hlavní zápas největšího letošního turnaje KSW, přičemž ani nebude ve hře šampionský pás střední váhy, který po odchodu Soldiče zůstává volný.

Proto by ze sportovního hlediska asi dávalo smysl, aby turnaji vévodil třeba souboj dvou šampionů, který se na startovce rovněž nachází. Vládce lehké váhy Marian Ziolkowski se střetne s prozatimním šampionem Salahdinem Parnassem, který drží i pás pérové divize. Zároveň se ale dá pochopit pohled promotérů, kteří potřebují na Národní stadion dostat masy, a tak upřednostňují Khalidova, který je v Polsku přece jen obrovskou hvězdou. KSW zároveň hlásí, že se již prodalo 25 tisíc lístků, což je dva měsíce před turnajem obdivuhodné a atmosféra přímo na místě bude nejspíš neskutečná, ať už bude zápasit kdokoliv.

Zdroje:  KSW

Nejnovější články