Historický úspěch, ONE má prvního trojitého šampiona. Rozdrtil by i Ngannoua, holedbá se promotér

Historický úspěch, ONE má prvního trojitého šampiona. Rozdrtil by i Ngannoua, holedbá se promotér Anatoly Malykhin | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

ONE Championship vyprodukovalo prvního trojitého šampiona, rivala v kleci psychicky zlomil.

V UFC o tom snili Conor McGregor i Israel Adesanya. V Oktagonu po tom pokukoval Ivan Buchinger a v KSW se o to pokusil Salahdine Parnasse. Až teď se to ale nyní podařilo v organizaci ONE Championship Anatolimu Malykhinovi, na turnaji v Kataru se stal prvním, kdo současně získal pásy ve třech různých váhových kategoriích.

Začal v roce 2022 těžkou váhou (120,3 kg), kde po třech vítězstvích ve ONE zabojoval o prozatímní titul. A jelikož se tehdejší šampion Arjan Bhullar neměl k návratu, dostal Malykhin následně šanci získat pás v polotěžké váze (102,1 kg), který tehdy společně s tím ve střední váze držel Reinier de Ridder. Ten padl v prvním kole a Malykhin se o půl roku později konečně dočkal souboje s Bhullarem. I toho dokázal ukončit a stal se tak právoplatným šampionem dvou divizí.

Po 8 měsících dostal šanci získat třetí opasek, tentokrát ve střední váze (93 kg), opět z rukou Holanďana Reiniera de Riddera, který od knockoutu v prosinci 2022 nebojoval. Zdálo se, že favorit je jasný, a hlavním soupeřem pro Malykhina bude váha. Tu ale zvládl.

V kleci to už pak byl doslova tah na jednu branku. Rozdíl v síle se zdál být propastný. Ne, že by se Holanďan o nic nepokusil, ale Malykhin ho po většinu času po obvodu klece naháněl jako zraněné zvíře. Ve třetím kole se pak Reinier definitivně zlomil, když mu ruský fighter ubránil takedown, odmítl se zvednout ze země a pokračovat.

"Jsem legenda! Můj sen se splnil," křičel po zápase nový trojitý šampion. Což o to, úspěch je to samozřejmě obrovský, nutno ale dodat, že v těžších váhových kategoriích není ve ONE úplně největší konkurence, navíc tam je tam mezi střední, polotěžkou a těžkou divizí mnohem menší váhový rozdíl než ve většině ostatních organizací. Za jiných okolností by také Malykhin musel pásy obhajovat, což by celý proces o dost ztížilo.

Šéf organizace Chatri Sityodtong ale pochopitelně nesouhlasí a doufá, že na neporaženého šampiona přiláká nové bojovníky. "Anatolij je nejlepší těžká váha na světě. Tečka. Když se podíváte na jeho úspěchy, a to mluvím jako někdo, kdo celý život dělá bojová umění. Prostě dejte pryč marketing ostatních organizací. Má to 14:0 a podívejte se na celkovou bilanci jeho soupeřů, všechny je ukončil. Je to ruský národní šampion ve wreslingu a má KO úder. Francise Ngannoua by vzal na zem a tam ho rozdrtil. Může bojovat s kýmkoliv a my chceme pozvat nejlepší světové těžké váhy, aby se k nám přidali a Anatolimu se postavily."

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články