„Hlavně neutíkej!“ vzkazuje před zápasem kubánské monstrum Romero svému soupeři Davisovi

„Hlavně neutíkej!“ vzkazuje před zápasem kubánské monstrum Romero svému soupeři Davisovi zdroj: Profimedia

Nestárnoucí Kubánec Yoel Romero se konečně dočká premiéry v Bellatoru. Proti němu se postaví někdejší šampion  "Pan úžasný" Phil Davis. Zápas bude vysílat voyo.cz.

V sobotu večer se můžeme těšit na další porci MMA v podání turnaje Bellator 266. Ten ozdobí hlavní zápas večera, ve kterém se utkají dva veteráni UFC – americký wrestler Phil „Mr. Wonderful“ Davis a nestárnoucí kubánský postrach Yoel „Soldier of God“ Romero.

Ve světě MMA je Yoel Romero tak trochu přírodním úkazem. I ve svých 44 letech totiž vypadá na 30 a ve výbušnosti a síle předčí i o mnoho let mladší bojovníky. Navíc má obrovské zkušenosti z wrestlingu (volný styl), ve kterém před 21 lety vyhrál stříbrnou olympijskou medaili.

S MMA začal kubánský v roce 2009 a od té doby ušel velký kus cesty. Z wrestlera se transformoval na obávaného strikera, který v zápase sice působí velice klidně až zpomaleně, ale o to překvapivější je jeho výbušnost, jakmile přejde do útoku.

Do UFC vlétl Romero bez respektu a brzy se stal postrachem střední divize. Devastujícími knockouty porazil taková jména jako Lyoto Machida, Ronaldo Souza, Tim Kennedy nebo Derek Brunson. Svým levým hákem vzal duši také Luku Rockholdovi a kolenem málem urazil hlavu Chrisu Weidmanovi. Úžasné titulové bitvy předvedl dvakrát proti Robertu Whittakerovi, ale v obou případech odcházel velice těsně poražen. Jeho zatím poslední zápas byl o titul proti Adesanyovi, který ale rozhodně nepatřil k těm nejatraktivnějším, protože Adesanya před kubánským monstrem neustále utíkal a Romero jej nijak zvlášť nepronásledoval.

Obávaný Kubánec poté poměrně nečekaně odešel z UFC a zamířil si to do Bellatoru, kde se měl poprvé představit v nabitém pyramidovém turnaji polotěžké váhy. Tam měl nastoupit proti dalšímu bombarďákovi, Anthonymu „Rumble“ Johnsonovi, ale kvůli zranění oka byl zápas odložen a posléze i zrušen. Ve svém debutu v Bellatoru tak Romero nastoupí proti bývalému šampionovi Philu Davisovi, kterého z výše zmíněné pyramidy vyřadil stávající vládce polotíhy Vadim Nemkov.

I přestože Davis prohrál, se šampionem Nemkovem předvedl velice vyrovnaný zápas a Romerovi bude důstojným soupeřem. Stejně jako v Romerově případě se jedná o zkušeného veterána UFC, který je excelentním wrestlerem, ale také solidním strikerem. A Davis se nemůže dočkat, až své schopnosti v kleci otestuje právě proti obávanému Kubánci:

„Pokaždé, když dostanete chlapa jako je on, moje mysl se okamžitě spustí a já se nemůžu dočkat, až proti němu otestuji své schopnosti. Vím, že je to trochu divné, protože normální divák by si řekl ‚Nechtěl bych tam s ním (Romerem) být zavřený v kleci,‘ ale já tam s ním rozhodně chci jít.“ prozradil Davis nebojácně před zápasem. „Dostanete takový zápas a je to příležitost, jak se zlepšit. Stejně jako cokoliv jiného, co vám život dá, je to příležitost se něco naučit, zlepšit se a pokračovat.“

Také Romero se těší na pořádný zápas a Davise rozhodně nepodceňuje. Na otázku, jestli s ním půjde do klinče a jestli tak uvidíme zápas dvou skvělých wrestlerů v jejich doméně, kubánský bojovník odpověděl: „Je to MMA, je to kombinace všech bojových sportů a to jsem se v průběhu své kariéry naučil – bojovat a rozhodovat se podle aktuálního okamžiku. Když máš příležitost wrestlit, tak wrestli. Když umíš jiu-jitsu, dělej jiu-jitsu. Ale hlavně neutíkej,“ rýpnul si Romero do Adesanyi, který jej svým utíkáním v posledním zápase velice frustroval

Celý turnaj Bellator 266 bude možné sledovat už tuto sobotu od 23:55 hodin. Hlavní zápas večera tak přijde na řadu pravděpodobně po 4. hodině ranní, sledovat ho bude možné na VOYO.cz.

Zdroje:  mmajunkie.com , Sherdog.com

Nejnovější články