Jaký učitel, takový žák. Masvidalův týmový kolega sejmul svého soupeře ukázkovým kolenem ve výskoku

Jaký učitel, takový žák. Masvidalův týmový kolega sejmul svého soupeře ukázkovým kolenem ve výskoku zdroj: Profimedia

Roman Faraldo doručil KO svému soupeři stejným způsobem, jakým kdysi jeho týmový kolega Jorge Masvidal knockoutoval Bena Askrena.

Na nedávném turnaji Bellator 252, se ve svém debutu ukázal Roman Faraldo, který nastoupil proti Patu Caseymu a ukončil jej ve velkém stylu.

Roman Faraldo trénuje v American Top Team, který je považován za jeden z nejlepších MMA gymů na světě. Jeho týmovým kolegou je Jorge Masvidal a není tedy náhodou, že svůj první zápas v Bellatoru ukončil Faraldo naskočeným kolenem, podobně, jako to před rokem a půl udělal Jorge Masvidal v zápase proti Benu Askrenovi:

Ten tehdy vsadil všechno na jednu kartu a proti wrestlerovi Askrenovi ihned po začátku zápasu vystartoval s naskočeným kolenem. Askren, když viděl, jak se na něj Masvidal rozběhl, jej chtěl vzít na zem double leg takedownem, s čímž Masvidal počítal a trefil jej tvrdým kolenem přímo do čelisti. Výsledkem bylo nejrychlejší KO v UFC (5,8 sekundy) a zrození nové hvězdy, Jorgeho Masvidala.

Roman Faraldo sice svého soupeře nesložil za 6 sekund, ale i tak se jednalo o velice povedený knockout, který má v sobě Masvidalův rukopis:

Roman Faraldo poté prozradil, že i toto KO bylo plánované, a že jen čekal na příležitost, kdy naskočené koleno použít:

„Držel jsem se nastaveného plánu, držet ho na dlouhou vzdálenost, použít svůj striking. Je jasné, že Pat Casey byl zkušenější, věděli jsme, že je dobrý wrestler a že je silný. Takže jsme chtěli zůstat na delší vzdálenost a používat moji pravačku. To se povedlo, párkrát jsem ho trefil a viděl jsem, že se trochu motá a plánovali jsme to koleno nebo kop ve výskoku. Je to tvrdý soupeř, takže jsem se ho snažil ukončit, když se objevila příležitost.“

Na tiskové konferenci Faraldo prozradil, že za naskočeným kolenem stojí v pozadí jeho strikingový trenér Paulino Hernandez, který rovněž trénuje Jorgeho Masvidala. K Masvidalovi byl Faraldo také ihned připodobňován. To ale odmítl a řekl, že má Masvidala spíše jako mentora a že si jdou každý svou vlastní cestou:

„Jo, je to frajer. Jeho strikingový couch, Paulino Hernandez, to je můj skvělý trenér. Koukám na něj (na Masvidala) jako na chlapa, ke kterému vzhlížím, a ke kterému můžu jít pro radu. Je to skvělé, že jsem ten zápas ukončil tímhle způsobem a pokud nás chcete srovnávat, tak to je super, ale já jsem sám sebou, on je sám sebou. On je na své cestě a já jsem na té svojí.“

Faraldo, který je zatím stoprocentně úspěšný, si tak připsal čtvrtou profesionální výhru v kariéře. Zatím všechny zápasy vyhrál na KO, a ve svých 27 letech má docela slušně rozjetou kariéru.

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články