Jednoruký bojovník Jake Peacock se opět blýskl v ringu, Japonce totálně zdemoloval

Jednoruký bojovník Jake Peacock se opět blýskl v ringu, Japonce totálně zdemoloval Jake Peacock vs. Kóhei Šinjo | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Kdybyste se narodili bez jedné ruky, možná byste se dali raději na fotbal než na bojové sporty. Mezi úspěšnými fightery ale najdeme hned několik, kteří se indispozicí nenechali odradit.

Jake Peacock je sice synem někdejšího úspěšného anglického fotbalisty Gavina Peacocka, kopání do míče ho ale nikdy moc nebavilo. Tím, že mu pravá ruka končí těsně pod loktem, se nenechal limitovat. Dělal gymnastiku, hrál basketbal, závodně plaval a zkoušel spoustu dalších sportů, v 11 letech zašel taky na trénink karate. V plnokontaktním stylu kyokushin to nakonec dotáhl až na juniorské mistrovství světa. Na prahu plnoletosti pak přesedlal na thajský box, v němž rovněž slavil úspěchy a stal se dokonce šampionem prestižní organizace Lion Fight.

Loni si v eliminačním kanadském turnaji vybojoval smlouvu s ONE Championship. "Možná tu jsou lidi, co mají pochyby, ale až uvidí mé schopnosti, tak to pro ně snad bude motivace. Pro lidi, kterým chybí končetiny, nebo mají v životě nějaké překážky. Rád bych byl pro ně motivací a příkladem," vzkázal Jake ještě před páteční premiérou. 

V ringu se mu postavil Kóhei Šinjó, pro něhož se v ringu ONE jednalo rovněž o debut a nastupoval s bilancí 7-3. Nejednalo se tedy o protivníka nejvyšší kvality, Peacock ale ukázal, že je na úplně jiné úrovni. Japonce okopával, zatápěl mu taky  tvrdou levačkou. Pahýlem naopak dokázal solidně blokovat. První dvě kola jasně ovládl a v tom třetím už to byla čistá demolice. Ze soupeřova obličeje sice tekla krev a schytal několik kopů do hlavy, přesto dobojoval do konce. O vítězi ale nebylo nejmenších pochyb.

Peacock si tak zlepšil bilanci mezi profíky už na 13-1, přičemž 11krát slavil vítězství před limitem. Jeho největší slabinou by měly být útoky na pravou stranu, on sám to ale moc dobře ví a nezdá se, že by soupeřům dovolil toho využít. Uvidíme, až se probojuje k lepším soupeřům. I kdyby ale prohrál, zaslouží si velký respekt.

V bojových sportech každopádně není jediným, kdo to dotáhl daleko. Asi nejvýraznějším příkladem je Nick Newell, který dokonce klepal na bránu UFC, zápas v Dana White's Contender Series mu ale bohužel nevyšel. Pamětníci si jistě vzpomenou také na "jednorukého banditu" Baxtera Humbyho, který před lety válel v kickboxu, pracoval také jako kaskadér a zahrál si v několika filmech.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články