Jihoafrický boxer vypadl z ringu ještě před zahájením zápasu

Jihoafrický boxer vypadl z ringu ještě před zahájením zápasu zdroj: Profimedia

Pod jihoafrickým boxerem Ruannem Visserem prasklo lano a ten se tak nechtěně poroučel mimo ring.

V Jihoafrické republice se během boxerského turnaje stala velice kuriózní nehoda. Domácí Ruann Visser, který měl obhajovat šampionský pás WBA v těžké váze se totiž stihl zranit ještě než stačil započnout samotný duel. Nutno podotknout, že se tak nestalo vinou ani jednoho z bojovníků, nýbrž, s největší pravděpodobností, chybou pořadatele.

Visser, který se mimo jiné utkal také s Wladimirem Klitschkem, už se rozehříval v ringu a chtěl se zády zhoupnout o provazy. V tu chvíli však vrchní lano povolilo a nebohý boxer vypadl ven z kolbiště. Sice se stačil zachytit levou rukou za stále pevný prostřední provaz, čímž zkorigoval pád a zabránil tak poranění hlavy a zad, přesto si ale pochroumal levou paži a koleno a nemohl tak bojovat.

„Je samá modřina. Jeho levá paže je opravdu ztuhlá a velice bolestivá,“ sdělil posléze tisku bojovníkův otec Nefdt Visser. Spolu se synem teď chystají právní opatření a budou žádat patřičnou finanční kompenzaci. BSA, pořádající asociace, už zahájila vyšetřování celého incidentu. „Musíme nejdřív zjistit, co přesně se stalo,“ řekl její zástupce Tsholofelo Lejaka. „Stále nevíme, jestli se jednalo o lidskou chybu, nebo selhání materiálu. Je však jasné, že když boxer nastupuje do ringu, musí si být absolutně jistý, že je v bezpečí.“ Na video s kuriózním pádem se můžete podívat pod článkem.

Zdroje:  Twitter ESPN KnockOut , tisková zpráva

Nejnovější články