Jiřího Procházku čeká souboj o titul RIZINU

Jiřího Procházku čeká souboj o titul RIZINU zdroj: Profimedia

Odveta jak má být. 21. dubna v japonské MMA soutěži RIZIN nastoupí česká jednička Jiří "Denisa" Procházka v titulovém zápase tváří v tvář Muhammedovi "King Mo" Lawalowi.

Přesně s ním Procházka prohrál před třemi roky v pyramidě stejné organizace. Od té doby Procházka už vybojoval sedm výher a titulovým fightem přichází jeden z vrcholů jeho kariéry. "Český samuraj" se v Jokohamě utká s Američanem Muhammedem Lawalem o první pás polotěžké váhy v RIZINU. Procházku zdobí sedm výher v řadě a v souboji se jeví jako mírný favorit. Stejně jako podle žebříčku tapology.com, kde se nachází o tři místa nad Lawalem, kterému navíc nepomohly dvě výhry z posledních šesti zápasů.

Podle statistik se řadí český zástupce mezi 30 nejlepších zápasníku světa polotěžké (light heavyweight) váh. Připravovat se bude ve švédském All Star Gym Stockholm, kde dělá sparingpartnera Alexandru Gustafssonovi. Brněnský rodák se může pochlubit 23 výhrami, pouze 3 prohrami a 1 remízou. Drží titul v polotěžké váze GCF a může se pochlubit druhým místem ve výše zmiňované pyramidě RIZIN. Lawalovi statistiky ukazují 21 výher, 8 proher a žádnou remízu. 

Zdroje:  Rizin

Nejnovější články