Kličko apeluje na celý svět, aby zastavil válku. Usyk adresoval slova přímo Putinovi

Kličko apeluje na celý svět, aby zastavil válku. Usyk adresoval slova přímo Putinovi Bratři Kličkové brání svou zem | zdroj: Profimedia

Slavní boxeři se snaží zastavit útok na svou zem. Využívají k tomu i své slávy.

Někdejší boxerský šampion Vladimir Kličko zůstal doma v Kyjevě, aby po boku staršího bratra Vitaliho, starosty města, čelil ruské agresi. Ačkoliv hlavní město Ukrajiny zatím statečně odolává, podle některých je jen otázka, kdy padne. Zatímco to zbytek světa sleduje v přímém přenosu.

Slavný boxer se pokusil využít své popularity, aby vyburcoval k podpoře. Na sociálních sítích dnes zveřejnil video, kde žádá všechny, aby se jakkoliv pokusili válku zastavit.

"Jsem Vladimir Kličko a mluvím k celému světu, aby zastavil tuto válku, kterou Rusko začalo. Dnes byli civilisté zasaženi raketou, speciální operace zabíjí civilisty a děje se tak v srdci Evropy. Není na co čekat, protože to povede k humanitární katastrofě. Musíte jednat teď, aby se zastavila ruská agrese. S čímkoliv můžete. Teď! Za hodinu nebo zítra bude už příliš pozdě. Prosím dejte se do akce. Teď! Nečekejte, jednejte teď! Zastavte tuto válku."

Podobným způsobem se zkusil zasadit o ukončení agrese také Oleksandr Usyk. Úřadující šampion těžké váhy se do vlasti vrátil z Anglie až po vypuknutí bojů, aby byl po boku rodiny v těžkých časech. 

„Dobré ráno všem, mé jméno je Usyk Oleksandr. Já bych rád apeloval na ruský národ. Jestli nás považujete za pravoslavné bratry, nenechejte svou armádu, své děti, jít do naší země. Nebojujte s námi! Rád bych se také obrátil na prezidenta ruské federace Vladimira Putina, vy můžete tu vojnu zastavit. Nedávejte nám ultimáta, nediktujte si podmínky, prostě si sedněte k jednacímu stolu. Potřebujeme mluvit a všechno ukončit. Naše děti, naše matky, naše babičky a obyčejní lidé se schovávají po sklepech. My jsme ve své zemi, děláme, co musíme. My se bráníme. Zastavte to, zastavte tu válku.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Usyk. КОТ. Aleksandr (@usykaa)

Zdroje:  Instagram Oleksandr Usyk , Twitter Vladimir Kličko

Nejnovější články