Král thajského boxu Saenchai si připsal už 318. vítězství, soupeře zničil perfektním kopem

Král thajského boxu Saenchai si připsal už 318. vítězství, soupeře zničil perfektním kopem Saenchai kosí jednoho cizince za druhým | zdroj: Profimedia

Saenchai ukázal, že je pořád ve formě, tentokrát se v ringu moc nezdržel.

Kdybyste na tréninku thajského boxu udělali anketu, kdo je nejlepším aktivním thaiboxerem na světě, často by se opakovalo jméno Saenchai. Není divu, ačkoliv mu brzy bude už 44 let, svým uměním tenhle brilantní technik v ringu stále baví fanoušky a ničí soupeře.

O víkendu se opět ukázal na akci Thai Fight v Bangkoku, kde promotéři proti domácím bojovníkům staví zahraniční soupeře. Tentokrát s legendou změřil síly tvrďák ze sousedního Myanmaru Man Ye. Ten naposledy před měsícem ukázal, že je z tvrdého těsta a vypnout ho je skoro nemožné. Íránec Mohammad Barghi ho čistě trefil vším možným, ale Ye se mu vyloženě smál do obličeje a ještě ho hecoval. Samotná odolnost však na vítězství nestačí.

Do legendy nastoupil Ye bez respektu, několikrát dobře trefil a když inkasoval, snažil se Saenchaie ještě vyhecovat. Ten už ale v ringu strávil tolik času, že už asi nic nerozhodí. Dokonce se v klinčích usmíval na diváky, jako by tušil, co přijde. Na soupeře zase vyplazoval jazyk. A pak, když chtěl Ye zkrátit vzdálenost, poslal ho k zemi skvěle načasovaným highkickem.

Jenže ten znovu ukázal, že má tuhý kořínek. Ze země vyskočil jako by nic a dával najevo, že tohle stačit nebude. Když se pak ale opět dostal nablízko, Saenchai ho zasáhl loktem, přidal koleno, další loket a na závěr kop do hlavy, který zasáhl Myanmarcovu hlavu přesně nad krytem a poslal ho definitivně k zemi. Tomuhle se říká mistrovství!

Celý zápas zde:

Pro Saenchaie to byla již 318. výhra v kariéře, naposledy prohrál před 10 lety s krajanem Petchmorakotem, což byl zároveň jeho poslední zápas proti thajskému soupeři (pokud tedy nepočítáme letošní souboj v Muaythai bez rukavic proti Buakawovi, kde však byla jen dvouminutová kola a navíc byl Saenchai výrazně lehčí). Samozřejmě už se dlouho neměří s těmi nejelitnějšími soupeři, avšak s přihlédnutím k faktu, že v ringu válčí od svých 8 let a Thajci většinou končí kariéru už před třicítkou, je neuvěřitelné, co stále předvádí.

Zdroje:  Thai Fight

Nejnovější články